Waarom Warsteiner de champagne onder de bieren is

redactie 23 jun 2016 Entertainment

Bier is bier, zeggen ze weleens, maar bij Warsteiner doen ze dingen anders. Bier is voor deze Duitse familiebrouwerij namelijk een ambacht waarin het premiumgevoel en de drinkbeleving de graadmeter zijn voor succes. Bier voor genieters dus. Op festivals – onder andere Mystic Garden, Nomads, Expedition en Dockyard – loopt het barpersoneel dan ook niet in T-shirtjes, maar in overhemden met stropdas. En op plastic bekertjes staat ‘sorry dat je uit plastic moet drinken’, omdat écht bier nu eenmaal in een écht bierglas hoort. De prachtige Art Collection-glazen bijvoorbeeld, waar we al eerder over schreven. En zeg nu zelf: als je een heerlijk koude Braumeister drinkt, wil je toch de condens op het glas zien zitten?

Het premiumgevoel dat Warsteiner benadrukt is geen marketingstrategie, maar de identiteit van de familiebrouwerij, die in 1753 werd opgericht en vandaag de dag jaarlijks 20.000 bezoekers uit Nederland trekt en wereldwijd in meer dan 60 landen exporteert. Groot gemaakt door negen generaties met passie voor bier en een echte brouwcode: het Reinheitsgebot, dat de kwaliteit van écht bier waarborgt. Want echt bier wordt gemaakt met mout, gerst, hop en gist. En dat niet alleen: hop wordt met de hand geselecteerd, water komt uit eigen bronnen en gerst komt uit de champagneregio. Dat maakt Warsteiner dan ook de champagne onder de bieren.

Dat premiumgevoel komt ook terug in hun relatie met de kunstwereld, want voor de huisstijl van Warsteiner werd samengewerkt met beroemde ontwerpers zoals Luigi Colani en Bjorn Wijnblad en in de jaren 60 maakte de beroemde Hermann Hoffmann het karakteristieke Warsteiner-tulpglas dat door niemand minder dan Andy Warhol werd vereeuwigd in een van zijn beroemde werken. De liefde voor kunst is ook de reden dat Warsteiner graag aanwezig is op festivals en culturele evenementen en samenwerking aangaat met aanstormende, creatieve talenten. Warsteiner helpt hen een podium te vinden en investeert in hun talent. Ook op Instagram leeft de relatie met kunst. Kijk maar eens op #WarsteinerArt.

Warsteiner wil de Duitse brouwcultuur gebruiken om mensen te laten genieten van bier zoals het bedoeld is. Dit jaar komen er nog meer tijdelijke bieren van Warsteiner om ons het allerbeste van de Duitse brouwcultuur te laten ervaren.

Reageer op artikel:
Waarom Warsteiner de champagne onder de bieren is
Sluiten