Volkswagen T-Roc R maakt plaats voor 300 paarden onder de kap

redactie 25 feb 2019 Machines

Volkswagen tovert weer eens een brede glimlach op ons gezicht. Volgende week in Genève wordt namelijk de nieuwe Volkswagen T-Roc R onthuld. Deze sportieve conceptcar is bijna klaar voor productie en ziet er best wel lekker uit. Mooi blauw is niet lelijk!

Dit bakbeest is voorzien van de zogeheten 4MOTION vierwielaandrijving. Hiermee haalt ‘ie ’t maximale uit zijn krachtige motor. De driehonderd paarden onder de kap kunnen niet wachten om te gaan werken, want als deze eenmaal vrijgelaten worden hebben ze 4,9 seconde nodig om bij de honderd te komen. Een topsnelheid van 250 kilometer per uur is ook zeker niet misselijk.

De ‘R’ achter T-Roc 

Zoals je misschien al was opgevallen schuilt de letter R nog achter de naam T-Roc. Deze staat er natuurlijk niet voor niets. Het team van de Volkswagen R Performance heeft lekker aan deze bolide zitten sleutelen. Zo beschikt ‘ie over 17-inch remschijven en zwarte remklauwen met het leuke R-logootje. Ook heeft de Volkswagen een leuke ‘race-modus’ voor een lekker speelse rijervaring. De R-mannen hebben daarnaast nog wat leuke dingen toegevoegd aan het uiterlijk van de T-Roc. Zo is ‘ie voorzien van een R-grille, R-voorbumper, R-achterbumper met dikke uitlaten, alles R. De R van retegoed. Later dit jaar worden de prijzen van deze bak bekend gemaakt. Nu maar hopen dat ‘ie niet te duur wordt.

Foto’s: Volkswagen

Reageer op artikel:
Volkswagen T-Roc R maakt plaats voor 300 paarden onder de kap
Sluiten