Snelste Golf ooit komt als de brandweer naar Nederland

Redactie 20 aug 2018 Machines

De conceptversie van de Volkswagen Golf GTI TCR werd een tijdje geleden al gepresenteerd bij het Oostenrijkse Wörthersee GTI Treffen en nu komt het bakbeest naar Nederland. Op 16 september is de wagen namelijk te zien bij het GTI Originals & More-event in Purmerend en later dit jaar kun je ‘m checken bij Nederlandse VW-dealers.

Aan de inspiratie zal het niet liggen, aangezien die is gezocht bij de gelijknamige racewagen die twee keer de TCR-serie won. De beginversie wordt aangedreven door een 2,0 liter turbomotor met 290 pk en een koppel van 370 Nm waardoor je met een topsnelheid van 250 kilometer per uur over het asfalt kunt knallen. Als je de elektronische begrenzer laat verwijderen, komt daar nog eens 14 kilometer bovenop.

De Golf GTI TCR is optioneel leverbaar met een titanium uitlaatsysteem van Akrapovič, tot nu toe vond je die alleen bij de Golf R. Over het prijskaartje van de waggie is voorlopig nog niet bekend, hoeven we ‘m ook nog niet af te schrijven als potentiële nieuwe waggie.

Foto’s: VW Golf GTI TCR © Volkswagen AG.

Reageer op artikel:
Snelste Golf ooit komt als de brandweer naar Nederland
Sluiten