Volgens Britse onderzoeker zwemt de mensenhaai binnenkort in de Noordzee

Redactie 11 aug 2018 Entertainment

Er zijn natuurlijk mensen die niet geloven in global warming, zoals er ook nog steeds mensen zijn die denken dat de aarde plat is. Ken Collins weet zeker dat het een ding is en beweert zelfs dat hierdoor verschillende haaiensoorten in de Noordzee zullen rondzwemmen. Waaronder ook de witte haai aka mensenhaai.

Een tijdje terug is er al een toonhaai gespot aan de kust bij Hoorn op Terschelling. Wat Collins betreft is dit dus nog maar het begin. Hij is onderzoeker aan de universiteit van Southampton en denkt dat er binnen afzienbare tijd – dus binnen nu en een paar jaar – twintig nieuwe en vooral grotere haaiensoorten in de Noordzee komen chillen. Dus ook de grootste roofvis van de oceaan, de witte haai.

Mensenhaai

Het is niet helemaal terecht dat de witte haai de bijnaam mensenhaai draagt. Oké hij valt mensen af en toe aan, maar dat is meestal niet de bedoeling. Een haai valt vaak van onder aan en ziet mensen daardoor aan voor hun prooi, een zeehond of zeeleeuw. Daarom vallen ze vaak maar één keer aan en overleven veel mensen een haaiaanval. In 2013 bijvoorbeeld, waren 78 van de 279 witte haaiaanvallen dodelijk. Alsnog wel sick als die beesten hier serieus langs de kust zwemmen.

Foto: Pixabay.

Reageer op artikel:
Volgens Britse onderzoeker zwemt de mensenhaai binnenkort in de Noordzee
Sluiten