Deze voetballers durfden het aan om een rap te maken

Elk team heeft een aantal rappe voetballers nodig in de selectie. Met hun snelheid vliegen ze zo hun tegenstander voorbij. Maar wat vinden we van rappende voetballers? Inderdaad, dan hebben we het over voetballers die zich aan een raptune hebben gewaagd. Er zijn best een aantal spelers die dit hebben aangedurfd. Love it or hate it, wij hebben er een paar voor je op een rijtje gezet.

Noa Lang x Justin Kluivert

We trappen ons lijstje af met een heus rapduo. Noa Lang speelt tegenwoordig de sterren van de hemel bij Club Brugge, terwijl Justin Kluivert op zijn kans wacht bij OGC Nice. De twee kennen elkaar van hun tijd bij Ajax, waar ze samen de jeugdopleiding doorliepen. Uit verveling zijn de vrienden wel eens samen de studio ingedoken. Daar kwam het nummer What A Time uitrollen. Het nummer werd nooit uitgebracht maar is wel te vinden op YouTube. Eerlijk is eerlijk: deze tune is best hard.

Memphis Depay

Memphis is absoluut geen onbekende in de rapwereld. In 2018 bracht hij zijn eerste single No Love uit, gevolgd door de tunes Fall Back en Dubai Freestyle. In 2020 bracht Memphis zijn debuut EP Heavy Stepper uit, en ruim een maand was daar ineens zijn eerste studiosessie bij 101Barz. We mogen dan ook aannemen dat Memphis het rappen vrij serieus neemt. Wellicht zien we hem na zijn carrière als profvoetballer wel op WOO HAH staan?

Ryan Babel

‘’Het is de B tot de A tot B-E-L, wil je rollen over straat mammie B-E-L.’’ Kan je nog herinneren hoe we die line in 2008 massaal meezongen? Het was Ryan Babel’s debuut in de hiphop scene. De toenmalige Liverpoolster verraste vriend en vijand door de studio in te duiken met Ali B en Darryl. Voor Babel is muziek een soort uitlaatklep. ‘’Door middel van muziek kan ik echt creatief bezig zijn en goed mijn verhaal vertellen’’, gaf Babel eerder dit jaar aan in een uitgebreid interview met FHM.

Quincy Promes

Quincy Promes heeft zelf een aantal singles uitgebracht zoals Tak Anga Mi, Knees en Ede Koef, maar hij is als rapper het meest bekend van de tunes Out Of Town en Dior je. Hierop was de naam Quincy Promes slecht een featuring, maar het is niet zo dat Quincy op de liedjes uit de toon valt. Het is toch ook niet voor niets zo dat namen als KM en Chivv willen samenwerken met Quincy?

Eljero Elia

Elia is een goede vriend van rapgroep SFB. De populaire rapgroep refereert in hun liedjes ook vaak naar de momenteel clubloze aanvaller. Het nummer Catch My Drip van Elia samen met Priceless (ook een member van SFB) deed het goed bij het grote publiek. Het was vooral smullen van Elia’s verwijzingen naar zijn tijd bij Feyenoord. ‘’Sexy Lexie, ja die wou me niet gunnen’’, gaat ongetwijfeld over Lex Immers.

Reageer op artikel:
Deze voetballers durfden het aan om een rap te maken
Sluiten