Usain Bolt heeft zijn debuut gemaakt als profvoetballer

Usain Bolt is de snelste man ter wereld. Dat rennen vindt ‘ie hartstikke leuk, maar ergens onderweg moet Usain ook hebben beseft dat het rechtdoor rennen vrij nutteloos is, dus hing de Jamaicaan dat hij het liefst achter een bal aan zou rennen. Hij hing zijn spikes aan de wilgen en ging vol voor een carrière als profvoetballer.

In potentie natuurlijk een gouden greep. De snelste man ter wereld op de flanken in je voetbalteam, daar zullen de backs van elke tegenstander niet heel gerust van worden. Usain is namelijk in staat om in minder dan 10 seconden van de ene na de andere achterlijn te sprinten. Daar kun je een lekker potje countervoetbal mee spelen. Dat dachten ook grote clubs als Manchester United en Borussia Dortmund, de grootmachten die de wereldrecordhouder op de 100 en 200 meter sprint uitnodigden voor een stage.

Nederlandse teamgenoot

Dat bleek logischerwijs toch wat te hoog gegrepen. Maar het 32-jarige sprintkanon vond afgelopen maand nieuw onderdak in de Australische A-League bij Central Coast Mariners. Daar tekende hij een contract voor onbepaalde tijd. Toevalligerwijs speelt Tom Hiariej (vaste Eredivisievolgers kennen zijn naam ongetwijfeld van bijvoorbeeld FC Groningen) ook bij die club. Tegen RTV Noord zei hij: “Ik heb wel eens betere voetballers gezien. Al zie ik wel potentie. Hij wil heel graag, dat merk je. Maar voor de basis heeft hij nog wel een tijdje nodig en is daar ook wel druk op aan het oefenen.”

Mediacircus om Usain Bolt

Dat de komst van Bolt wel het een en ander teweeg brengt, was zijn Nederlandse ploegmaat al snel duidelijk. “Bij de eerste training waren er ik weet niet hoeveel camera’s, van over de hele wereld. Dat was wel even wennen. Dat je bij zo’n legende in de kleedkamer zit, die ook gewoon zijn voetbalschoenen aantrekt. Maar na een weekje went dat ook wel weer. Voetbaltechnisch wordt het lastig voor Bolt. Maar er komen ook andere dingen bij kijken, de randzaken. Media-aandacht, geld.”

Afgelopen vrijdag was het dan eindelijk zo ver: het debuut van Usain Bolt voor zijn Australische cluppie. In het met 6-1 gewonnen oefenduel tegen de Central Coast Select viel hij twintig minuten voor tijd in als linksbuiten. Lightning Bolt wist zelfs nog bijna te scoren, maar hij kwam centimeters tekort om de scherpe voorzet bij de tweede paal in te tikken. Aan zijn glimlach te zien heeft hij zich in elk geval vermaakt. Wij zijn benieuwd waar dit avontuur gaat eindigen.

Mocht je meer willen zien, check dan deze vette docu over een van de grootste sportlegendes aller tijden. 

https://www.youtube.com/watch?v=m45mhMLTdsw

Foto: screenshot YouTube

Reageer op artikel:
Usain Bolt heeft zijn debuut gemaakt als profvoetballer
Sluiten