Uitvinder van het flyboard knalt in 20 minuten over het Kanaal

redactie 5 Aug 2019 Entertainment

Franky Zapata, de uitvinder van het flyboard, heeft een succesvolle tocht over het Kanaal gemaakt. Het was de tweede keer dat de Fransman een poging deed om de 35 kilometer lange tocht te maken. Op 25 juli lukte het hem niet, maar nu maakte hij de oversteek in 20 minuten.

De toch van de voormalig jetski-kampioen begon in Sangatte in Frankrijk en eindigde 35 kilometer verderop in het Engelse St. Margaret’s Bay, in de buurt van Donver. Twintig minuten na zijn start zwaaide hij naar de menigte die hem op stonden te wachten.

Flyboard

Met vijf mini-turbomotoren kon Zapata tien minuten vliegen. Halverwege werd er dus brandstof bij gedaan vanaf een schip midden op zee. De Fransman zei dat hij een topsnelheid haalde van 160 en 170 kilometer per uur. Eigenlijk had hij het de vorige keer al kunnen halen. Dat die poging mislukte kwam omdat hij naar eigen zeggen in het water viel doordat hij het gas losliet.

Emotie

Eenmaal geland laat hij zijn emoties de vrije loop. “De laatste 5 tot 6 kilometer heb ik er echt van genoten. Ik ben niet degene die beslist of dit een historische gebeurtenis is. De tijd zal het leren. We hebben drie jaar geleden een machine gemaakt en nu zijn we het Kanaal overgestoken”, zegt hij huilend. Historische gebeurtenis of niet, wij vinden Franky Zapata een enorme baas.

Reageer op artikel:
Uitvinder van het flyboard knalt in 20 minuten over het Kanaal
Sluiten