Stephen King’s Pet Sematary belooft onheilspellend bioscoopavondje

redactie 11 okt 2018 Entertainment

Stephen King staat niet echt bekend om zijn gezellige huis-tuin-en-keukenverhaaltjes, dat is misschien maar goed ook. Het is fijn om af en toe eens flink te griezelen, zeker met Halloween in het vooruitzicht, helaas voor jou komt de film pas volgend jaar april uit. De trailer van de verfilming van Stephen King’s boek Pet Sematary ziet er al wel heel gruwelijk uit. 

Kinderen met rare dierenmaskers, een kat die opstaat uit de dood, bloedvlekken op de deur, een donker bos en een geïmproviseerde begraafplaats. Dé ingrediënten om er weer een scary bende van te maken.

Herverfilming

‘Sometimes is dead better’, is een bekende zin uit het boek van King. Op de fonkelnieuwe filmposters pronkt deze zin dan ook trots. De novel verscheen in 1983 en werd in ’89 voor het eerst verfilmd. Evenals met IT krijg ook Pet Sematary een remake in een modern jasje.

Het verhaal

Dr. Louis Creed (Jason Clarke) verhuist samen met zijn vrouw Rachel (Amy Seimetz) en twee kiddo’s, van Boston naar het platteland van Maine. Omdat de kat van hun overreden wordt begraaft Louis het beestje op een nogal vreemde begraafplaats. Wanneer daar gekke dingen gebeuren, schakelt hij de hulp in van zijn buurman Jud Crandall (John Lithgow). Misschien had hij dat maar beter niet moeten doen, de gevolgen zijn gruwelijk. De film is vanaf 25 april 2019 in de bioscoop te zien. Gelukkig is er in de tussentijd genoeg van Stephen King op Netflix te zien.

Reageer op artikel:
Stephen King’s Pet Sematary belooft onheilspellend bioscoopavondje
Sluiten