6 toffe Stephen King films op Netflix

Redactie 13 okt 2017 Entertainment

Het tweede seizoen van de serie Stranger Things is vanaf 27 oktober te zien op Netflix. De populaire serie is een eerbetoon aan de ’80s en het werk van Stephen King. Deze schrijver heeft een indrukwekkende lijst met vele bestselling boeken op zijn naam staan, waarvan velen zelfs verfilmd zijn. Daarom hebben wij zes titels van King opgesnord die je echt niet mag missen op Netflix. Ga je telefoonlijst maar alvast af welk meisje er kan vanavond, want dit is garantie voor succes op een donkere Halloween-avond.

1. The Shawshank Redemption (1994) staat op de filmwebsite IMDb al jaren op nummer 1. De klassieker vertelt het verhaal over een van moord beschuldigde bankier die in de gevangenis een hechte band vormt met een oudere medegevangene. De hoofdrollen zijn weggelegd voor Tim Robbins en Morgan Freeman.

2. The Green Mile (1999) gaat over een gevangenisbewaarder, gespeeld door Tom Hanks, die in een van de dodencellen een gevangene ontmoet met een mysterieuze gave.

3. Carrie (1976) is de verfilming van Stephen King zijn eerste boek. De horrorklassieker gaat over het tienermeisje en buitenbeentje Carrie, die haar telekinetische gaven loslaat op haar klasgenootjes wanneer zij een zieke grap met Carrie uithalen.

4. De griezelfilm 1922 (2017) is gebaseerd op een novelle over een boer die toegeeft zijn vrouw te hebben vermoord, maar haar dood is pas het begin van een macaber verhaal. Vanaf 20 oktober te zien op Netflix.

5. Gerald’s Game (2017) is een nieuwe Netflix Original waarin een vrouw na een misgelopen seksspel vastgeboeid ligt op bed. Ze wordt geconfronteerd met vreemde visioenen, duistere geheimen en een grimmige keuze. Hoe dat afloopt zie je nu op Netflix.

6. Under the Dome (2015) is een huiveringwekkende dramaserie over een stadje dat plotseling is ingekapseld door een ondoordringbaar krachtveld. Alle drie de spannende seizoenen zijn te zien op Netflix.

Reageer op artikel:
6 toffe Stephen King films op Netflix
Sluiten