Stephen Kings horrorserie Castle Rock showt ons de gruwelijkste horrorverhalen

Redactie 14 jul 2018 Entertainment

Ergens in een ijskoud stadje kruipen regelmatig duivelse gedrochten uit de schaduwen. Ze terroriseren de mensen en laten slechts dood en verderf achter. Er is geen plek op aarde zo angstaanjagend als Castle Rock dat het centrum vormt van Stephen King zijn duistere fantasieën. Zijn boeken worden nog steeds verfilmd en mensen blijven geïnteresseerd in zijn verhalen. Geen wonder dat dit duivelse plekje nu zijn eigen tijd om angst te zaaien krijgt. Hulu komt met een nieuwe serie die een paar horrorverhalen van King rondom Castle Rock mengt tot één geheel.

Stephen King

Stephen King is een van de grootste schrijvers der aarde. In de jaren ’70 scoorde hij monsterlijk grote hits met horrorverhalen zoals It en Carrie. Nu komt er een serie die elementen pakt uit die verhalen en ze samenvoegt, in de stad die het centrum vormt van King zijn fictionele universum.

Bill Skårsgard

Bill Skarsgård speelt in Castle Rock een van de hoofdrollen. Bill is vrij bekend met de Stephen King verhalen aangezien hij al eerder een van de beroemde personages van King speelde. We kennen hem allemaal als de clown Pennywise in de remake van IT. Nu zal Bill ronddwalen door de straten van Castle Rock. Een plek waar boeken als The Dead Zone en Cujo ook plaats vonden.

Verhaal Castle Rock

TV Guide geeft ons een paar basics waar seizoen 1 van de serie over zal gaan. “Seizoen 1 zal bestaan uit 10 afleveringen en zal 25 juli in premiere gaan. De serie vertelt het verhaal van advocaat Henry Deaver (gespeeld door Moonlight acteur Andre Holland), die terugkeert naar zijn geboorteplaats Castle Rock om een gevangenen van Shawshank gevangenis, met ongebruikelijke wettelijke problemen, te vertegenwoordigen. Verdere seizoenen zullen nieuwe verhalen vertellen met nieuwe mensen. Maar alles zal zich afspelen in hetzelfde verbonden universum.”

Trailer

In de trailer zien we een creapy Bill Skarsgard, dat hij eng kan zijn liet hij wel zien als Pennywise in It. Daarnaast zien we ook Sissy Spacek in de vorige teaser, zij speel de originele Carrie in de oude film. Zoals het eruit ziet kunnen we dezelfde horror/ mysterie kracht verwachten die we gewend zijn van verfilmde King verhalen. Laat maar komen. Castle Rock zal vanaf 25 juli te zien zijn op Hulu.

Foto: screenshot YouTube

Reageer op artikel:
Stephen Kings horrorserie Castle Rock showt ons de gruwelijkste horrorverhalen
Sluiten