The Stockroom is de cocktailbar die je in Groningen moet bezoeken

Redactie 18 Jun 2019 Entertainment

Mocht je wekelijks in het hoge noorden vertoeven dan heb je er wellicht al van gehoord, maar mocht je een weekendje Groningen in de planning hebben staan dan tippen wij cocktailbar The Stockroom.

Bier hakken in het doolhof van de Drie Gezusters kan altijd nog. Maar als je een beetje chique wil drinken, dan kun je die plek beter mijden. In tegenstelling tot The Stockroom, de nieuwe plek in Grunn. Goeie plek dus als je een weekendje weg bent met je vriendinnetje of met een kleiner gezelschap van je vriendengroep.

Roaring Twenties

De cocktailbar is opgericht door Erik Beeftink, Lennart Deddens, Peter Torenbosch en Merijn Goris. Ze mochten wat doen met een magazijn van het naastgelegen restaurant. Het werd een speakeasy cocktailbar. Oftewel: een cocktailbar waar je goed moet zoeken naar de deur. Qua stijl waan je je zo in een bar van de Peaky Blinders, want de bar is geheel in stijl van de roaring twenties. De tijden waarin de geheime barretjes in de USA hun intrede deden toen alcohol was verboden tijdens de drooglegging. Gedimde lichten, geen ramen, gedempte stemmen en relaxte achtergrondmuziek. Dit is een drankje drinken met klasse.

The Stockroom

Cocktailmenu

Het cocktailmenu herbergt acht signature cocktails. Veel zijn op het seizoen geïnspireerd, gemaakt met lokale ingrediënten en huisgemaakte bitters, likeuren en spirits. Ze bestaan altijd uit maximaal vier ingrediënten. Zo vinden wij de Stockroom Summer Cup er wel smakelijk uitzien, voorzien van Hendricks Gin, Sauternes, Grapefruit Oil, Grapefruit, Citric Acid & Kikuna Cress. “Wij willen onze gasten echt een unieke ervaring bezorgen op het gebied van quality drinking”, zegt mede-eigenaar Lennart Deddens. Dus hebben ze niet alleen de lekkerste cocktails, maar worden die ook bereid en geserveerd door een internationaal topteam geselecteerd van bartenders.

Op woensdag zijn ze van 17:00 uur tot 01:00 uur open, van donderdag tot en met zondag een uurtje langer. Ga vooral eens langs. Op de Oosterstraat 24/1 moet je zijn. Meer info check je op thestockroom050.nl.

Reageer op artikel:
The Stockroom is de cocktailbar die je in Groningen moet bezoeken
Sluiten