Alles wat je moet weten over het stimuleren van de P-spot

Het leuke aan seks is vaak als je een beetje gaat experimenteren met van alles en nog wat. Soms worden er speeltjes bij gehaald of je zoekt wat gekke locaties op voor een sessie. Voor mannen is het ontdekken van de p-spot ook nog een optie. Wij spraken met Leila en Anne, de Seksuologen in Spé, over de p-spot en hoe je die kunt stimuleren.

Wat is de p-spot eigenlijk?
De p-spot staat voor de prostaat spot. Als je anaal een vinger inbrengt naar je buik toe kun je ‘m voelen. Het heeft een beetje een sponsachtige structuur. Bij een man kan dit gestimuleerd worden. Zeker als je daarbij ook wordt afgetrokken kan dat een geweldig orgasme veroorzaken. Dit geeft een intens gevoel.

Is het zoiets als de g-spot?
Ja, alleen is over de g-spot nooit bewezen dat die ook echt bestaat. We weten dat er bij mannen echt zo’n plekje is.

Waarom horen wij er dan zo weinig over?
Ik denk toch dat er nog een taboe op rust. Heteroseksuele mannen moeten er waarschijnlijk toch minder snel iets van hebben omdat ze het al snel linken aan homoseksualiteit. Je hebt speciale seksspeeltjes waarmee je de p-spot kunt stimuleren, maar mannen kijken daar dan toch minder snel naar. Daarnaast hoor je er bij de reguliere seksuele voorlichting niks over. Dat is vaker negatief belicht, dan positief. Ze waarschuwen je voor van alles, maar het stukje genot wordt vaak vergeten. Zaken als deze worden daar dus niet snel besproken.

Zou je het heteroseksuele mannen ook aanraden?
Haha, ik ben een vrouw dus kan natuurlijk niet uit eigen ervaring spreken. Ik heb er alleen wel hele goede verhalen over gehoord. Zoals ik al zei kan het echt een intens gevoel opleveren, zeker als je erbij wordt afgetrokken, gepijpt wordt of bij penetratie. Alleen geldt hier ook dat als je het niet wilt proberen, het ook niet erg is. Je hoeft echt niet alles gedaan te hebben in je leven.

Je vertelde al even waar de p-spot precies zit, kunnen mannen die ook bij zichzelf stimuleren?
Dat kan. Alleen met een vinger wordt dat wel lastig, maar gelukkig zijn daar allerlei speeltjes voor. Het is wel belangrijk om genoeg glijmiddel te gebruiken en het rustig aan op te bouwen. Dat geldt ook voor als je zoiets met je partner probeert. Je moet het goed besproken hebben en het rustig aanpakken, dan kan het echt een super ervaring zijn.

De Seksuologen in Spe kun je hier volgen op Instagram.

Korting op toys

Is de interesse gewekt? Dat snappen wij. Voor extra gent haal je al je kleine of grote P-spot speeltjes bij Willie.nl! Deze maand krijg je daar nog eens royale korting op, dus als er een moment is om ze aan te schaffen, dan is het nu. Mocht je gaan experimenteren; vergeet zeker geen glijmiddel.

In samenwerking met Willie

Reageer op artikel:
Alles wat je moet weten over het stimuleren van de P-spot
Sluiten