Sony showt 16K-televisie ter grootte van een jonge walvis

redactie 10 apr 2019 Entertainment

Laat het maar aan Sony over om eventjes de capaciteit van de Tech-gigant te showen. Ze hebben nu namelijk een reusachtig beeldscherm getoond, ter grootte van een walvis. Dat niet alleen, het is ook nog eens een scherm met een beeldresolutie van 16K. Hoe vet zou dit scherm zijn in combinatie met de PlayStation 5? Of een lekker potje fifa op dit teeveetje?

Prima speelgoed van Sony

Het immens grote scherm van 16K was oorspronkelijk gemaakt voor een groot cosmetica bedrijf, gelegen in de stad Yokohama in  Japan. De afmeting van de televisie is een ziekelijke 19,2 bij 5,4 meter. Het beeld is zodanig scherp dat het lijkt alsof je door een heel groot raam kijkt. De pixelhoeveelheid is niet tot nauwelijks te zien door het menselijk oog.

Wow

Sony geeft aan dat de toekomst wel langzamerhand richting de 8K resolutie zal gaan. Maar voorlopig zullen de mega-beeldafmetingen van 16K-schermen bestemd zijn voor bedrijven. Jammer weer, Sony. Het zal nog even duren voordat een 8K-tv de nieuwe norm wordt. Mocht je toch een groot scherm willen hebben voor thuis? En mocht je nog ergens 4K (als in vierduizend euries) rond hebben slingeren? Dan kun je natuurlijk nog altijd de Sony KD-series van 85 inch aanschaffen. Misschien niet zo groot als de 16K variant, maar ach. Je moet niet altijd het grootste van het grootste willen toch?

Reageer op artikel:
Sony showt 16K-televisie ter grootte van een jonge walvis
Sluiten