Deze 85 inch 8K QLED-tv kost je ruim €13.000 en is een ware camouflagekoning

De Samsung Q900 85 inch 8K QLED tv kost je zo’n 15.000 dollar, omgerekend ruim 13.000 euro. Je zou zeggen dat als je zo’n som geld aan je televisie uitgeeft, dat het pronkstuk in je woonkamer moet zijn. Maar niets is minder waar. Deze tv heeft namelijk een ‘hidden feature’ waardoor het juist allesbehalve een aandachttrekker wordt.

Deze televisie kan namelijk a la Barbapapa een grote verdwijntruc. Als screensaver gebruikt de 8K televisie namelijk een vooraf genomen foto van de muur waar ‘ie aanhangt. Gecamoufleerd als een kameleon zou het scherm uit het zicht moeten verdwijnen. Op dat moment is alleen nog de dunne rand om de tv te zien.

Samsung OLED tv
Foto: Samsung

Met een prijskaartje waar je ook een kleine auto voor kunt kopen, zal je na aanschaf waarschijnlijk een tijdje op de kleintjes moeten letten. Om je energierekening wat tegemoet te komen gaat het QLED-scherm vanzelf op zwart wanneer ‘ie merkt dat je niet meer in de buurt bent. Dit weet de slimme smart tv door te checken of er bluetoothsignalen in z’n directe omgeving zijn. QLED is overigens niet te verwarren met OLED, dat nog altijd de crème de la crème is onder de televisieschermen. QLED is een handig marketingtrucje van Samsung, want die Q lijkt verdomd veel op een O. Samsung heeft echter geen OLED, maar ‘gewone’ LED-schermen. Desalniettemin nog altijd de top van wat Samsung te bieden heeft, dus je hoeft de pixels vast niet te tellen.

Goedkopere oplossing

Tot nu toe zijn alle testscenario’s natuurlijk nog door Samsung zelf gecreëerd. Het is maar de vraag of dit straks aan de muur van jouw stulpje net zo goed werkt. Al maakt het eigenlijk niet zoveel uit, ook al is de tv niet de camouflagekoning die je hoopte dat het zou zijn, je hebt nog altijd een 8K televisie. Niet iets om ontevreden over te zijn. Wil je nou per se dat je tv een geheel wordt met de muur waar ‘ie voor staat, schilder je muur dan gewoon zwart. Werkt voor elke tv en bespaart je dus een hoop geld.

Reageer op artikel:
Deze 85 inch 8K QLED-tv kost je ruim €13.000 en is een ware camouflagekoning
Sluiten