7 functies die de PlayStation 5 zal hebben bij release

redactie 8 apr 2019 Entertainment

In spanning blijven we wachten op de komst van de nieuwe lading gameconsoles. Het wachten is op Sony tot zij eindelijk hun PlayStation 5 aankondigen. Enkele functies die de PS5 zal bieden weten we echter al. Deze zeven dingen hebben we op een rijtje gezet.

We weten zo goed als zeker dat de nieuwe PlayStation dit jaar nog zal aangekondigd worden. Het jaar daarop (2020) zal hij in de schappen komen te liggen. Inmiddels is bekend van welke patenten Sony goedkeuring gekregen heeft. Op basis hiervan kan je er vanuit gaan dat de PS5 deze zeven functies zal hebben bij de launch.

1. De disk-drive blijft

Toen in 2013 de PlayStation 4 werd aangekondigd, was er al spraken van een digitaal tijdperk. Geen CD-drive meer, maar alleen streaming of online downloaden. Gelukkig is dit ook voor de PS5 gebleken als een fabeltje. Sommige landen zijn tot de dag van vandaag niet rijp genoeg voor streaming. Bovendien hebben fysieke games nog altijd net zoveel opbrengst als digitale kopieën. Zelfs met redelijke internetsnelheid zit je soms uren te wachten op de nieuwste Red Dead Redemption patch. Absoluut een goede zaak dus.

2. Alle PlayStation disks zijn leesbaar op de PS5

Je kunt nu dan eindelijk je oude PlayStation games afstoffen, want de volledige legacy collection van PSX tot PS4 zullen speelbaar zijn op PS5. We hebben het al eerder gehad over het patent dat Sony aangevraagd heeft voor hun nieuwe console. Met dit patent heeft Sony vier verschillende chips ontwikkeld dat ervoor zorgt dat oude games (PSX, PS2, PS3 en 4) herkend zullen worden op de nieuwe hardware. Ook is het de bedoeling dat de games een automatische upscale (schoonheidskuurtje) krijgen.

3. Nieuwe Blu-Ray disc met 128 GB-capaciteit

Over disks gesproken. Games worden almaar groter en groter. Een update van Grand Theft Auto 5 zit al op de tientallen gigabytes. Soms is het zelfs groter dan de game zelf. Daarnaast zullen de meeste games in 4K zijn. Een grotere Blu-ray disk is dan wel een must.

4. Snelste opstart van games met V-Sync support

Als je een PC-gamer bent, dan is V-Sync een bekend begrip voor je. In klare taal, V-Sync support wil eigenlijk zeggen, supersnelle beeldweergaven van games en het verwerken van informatie in topsnelheid. Wat je indrukt komt net zo snel op je scherm als reactie. Nu zal dit nog sneller gaan worden met het supersnelle verwerking van de PS5. Twee keer knipperen met je ogen en Grand Theft Auto 6 is klaar om te spelen. Hoe vet is dat.

5. PlayStation gaat lekker door met Playstation VR

De PlayStation VR heeft in zijn korte leeftijd toch veel spelers weten te overhalen. Zelfs Sony was verbaasd toen ze dit jaar de verkoop cijfers terugzagen. Meer dan 4 miljoen exemplaren zijn er verkocht van de PSVR. Games als Drive Club VR, Astro-Bot, Skyrim VR, Resident Evil 7 en Beat-Saber waren onmisbaar voor de echte VR liefhebber. Het is weliswaar een investering om in 3D games te checken, maar toch heeft PlayStation genoeg vertrouwen in VR. Daarom zullen ze met een nieuwe versie komen van VR-bril komen.

6. PlayStation Network wordt gebruiksvriendelijker

PlayStation heeft nu al langere tijd kunnen leren van hun fouten omtrent PlayStation Network. Ten tijden van de PS3 en Xbox 360 wist Microsoft Sony nog af te troeven. Nu hebben wij in principe niet veel te klagen aangezien de kwaliteit van hun service, meer gebruiksvriendelijke keuzemenu’s en zoekfuncties vele malen beter zijn dan toen. Voor de PS5 zal dit nog overzichtelijker worden.

7. De PS5 werkt op een 8-core AMD Ryzen CPU

In Jip en Janneke taal is dit simpelweg een extreem snelle processor die de PS4 volledig verslaat.

 

Reageer op artikel:
7 functies die de PlayStation 5 zal hebben bij release
Sluiten