Sony introduceert Xperia 1: de eerste smartphone met een 4K OLED scherm

redactie 25 Feb 2019 Entertainment 4

Met de smartphone gekte die zich momenteel afspeelt, wachten wij vol spanning op de volgende verrassing. Met de Mobile World Congress gaande in Barcelona, krijgen we een steeds beter beeld waar de smartphonewereld ons zal brengen in de nabije toekomst. Zo heeft Samsung recentelijk hun opvouwbare smartphone getoond onder de naam Galaxy Fold, kwam Huawei met de buigbare Mate X en is nu de beurt aan Sony. Zij komen dit jaar met de Xperia 1.

Geen buigbare schermen dit keer. De nieuwe Sony Xperia 1 focust zich meer op de ervaring van de gebruiker. Het is geen geheim dat Sony ontzettend veel takken onder zich heeft. Denk aan hun noise cancelling headphones, films en series, camera technologie, beeldkwaliteit met de Bravia series, Sony Music en niet te vergeten, de PlayStation 4 die sinds dit jaar negentig miljoen exemplaren heeft verkocht. Nu probeert Sony alle krachten te bundelen. Met de nieuwe Xperia willen ze met name de focus leggen op het beeld, geluid, entertainment-ervaring, camera en mobile gaming. Hier de trailer video van de Xperia 1.

Nu horen we wel vaker van Sony dat ze zich willen focussen op technologie die onder andere gemaakt is voor creators. Denk aan muzikanten, fotografen en vormgevers. Met de nieuwe Xperia 1 lijken ze het nu wel aan het rechte eind te hebben. Zo heeft elke component in de phone iets bijzonders. Met een bijzonder groot scherm, audio enhancement en triple camera heeft Sony misschien wel een slimme positie voor zichzelf gecreëerd.

Specs

De Sony Xperia 1 is voorzien van een 21:9 inch cinema wide scherm. Een bijzonder langwerpig formaat die gemaakt is om te editten, multitasking, gamen en andere entertainment op te kijken. Dit lijkt misschien lastig voor films en series op Netflix, maar Sony heeft aangegeven dat vanaf deze week het unieke beeldformaat van 21:9 volledig ondersteund wordt. Ook heeft Sony weer een primeur te pakken op het gebiedt van beeldkwaliteit. Met hun Bravia X1 Mobile hebben ze de eerste 4K OLED scherm in een smartphone. De achterkant heeft net als eerder aangegeven bij Samsung en Huawei, een triple camera ingebouwd. Drie cameras met 12 mp resolutie waarvan de bovenste camera 26 mm beeld afmeting kan omtrekken, de middelste een portret mode kan zetten van 52 mm, en de onderste 16 mm. De X1 heeft ook in ingebouwde Dolby Atmos geluidssysteem verwerkt zodat de audio optimaal versterkt is voor muziek, film en games.

View this post on Instagram

Make every view spectacular with the World’s first smartphone with a 4K OLED display* on #Xperia 1. #SonyMWC #Display #Innovation

A post shared by Sony Mobile (@sonyxperia) on

Uiterlijk en prijs

De nieuwe Xperia zal verkrijgbaar zijn in vier verschillende kleuren. De classic Zwart en wit, maar ook in zilver en donker blauw. Het ontwerp is gemaakt om ergonomisch goed bruikbaar te zijn. Vanwege het langwerpig design zou je denken dat het wat onhandig in de hand ligt. Volgens Sony hebben ze juist het design zo ontworpen dat het prettig in gebruik is, goed handzaam is voor snelle creaties met foto en video, gemakkelijk te gebruiken in camera stand, maar ook optimaal bruikbaar voor multi-tasking.

En tot slot de prijs. Ga er maar vanuit dat je ietsje meer dan negenhonderd kwijt bent. Het is misschien niet buigbaar, maar qua specs belooft het ‘t een en ander.

Reacties 0
Reageer op artikel:
Sony introduceert Xperia 1: de eerste smartphone met een 4K OLED scherm
Sluiten