Meld je aan en misschien vertegenwoordigen jij en je vrienden Nederland op het Songfestival

Het begint een beetje lullig te worden om Mia & Dion nog eens onnodig de grond in te boren, dus dat gaan we vooral even lekker niet doen. Heel lekker ging het niet, avontuur was snel klaar, etc. etc. Goed, op basis van heel dit gestuntel heeft de AVROTROS besloten het dan maar anders te gaan doen. De selectieprocedure van het Songfestival bleek toch een beetje een te besloten feestje, dus kun je nu ook gewoon je eigen liedjes insturen. Iemand gaat een héle volle mailbox krijgen met héél veel karige muziek. Het zou je baan maar zijn.

Eurovisie Songfestival inzendingen

Vroeger hadden we nog wel eens een eigen TV-spektakel om te bepalen wie we naar het Songfestival zouden sturen, wat was dat leuk zeg. De raarste en slechtste nummers kwamen voorbij en ze wonnen soms nog ook. Wat was dat smullen! Toch bleek dit ook geen waterdicht plan, maar dan hadden we het in ieder geval onszelf aangedaan in plaats van een mysterieus panel. We stuurden zo Joan Franka met haar indianentooi en Sieneke met sha-la-lie sha-la-la. En dit waren dan nog enkel de winnaars.

Je kunt meedoen!

De hamvraag blijft: wie sturen we komend jaar naar Malmö. Nou, misschien ben jij het wel. De Bankzitters maakten eerder deze week al bekend dat ze een poging gingen wagen. We gunnen het ze van harte, en eerlijkgezegd maakt het ons toch niet heel veel uit hoe ver we komen. Stiekem gunnen we het jou nóg meer dus leggen we je meteen even uit hoe je zorgt dat ze je ook meteen bij de AVROTROS kennen.

Iedereen mag meedoen, je hoeft dus geen jarenlange muziekcarrière achter de boeg te hebben (al zal het vast in je voordeel werken). Als je wilt mag je zelfs je kameraden verzamelen, moeten ze alleen wel een beetje kunnen zingen. Ze willen namelijk wel dat je de zang live inzingt, zodat het op het podium niet ineens tegenvalt. Je liedjes (max 3) mag je tot 1 oktober doorsturen naar [email protected] en wie weet komt jouw droom, of misschien wel het tegenovergestelde van je droom, uit.

Reageer op artikel:
Meld je aan en misschien vertegenwoordigen jij en je vrienden Nederland op het Songfestival
Sluiten