Sekslessen #4: Praktische do’s and don’ts

Redactie 13 nov 2018 Entertainment

Franske Huisman studeerde psychologie, noemt zichzelf neo-feminist en vindt Kim Kardashian minstens zo indrukwekkend als Albert Einstein. Afgelopen september verliet ze Nederland voor onbepaalde tijd, voornamelijk om aan de westerse sleur te ontsnappen en haar creativiteit terug te vinden. Haar droom is overigens om instafamous te worden, zodat ze nooit meer hoeft te werken. Volg haar hier. Vanaf heden schrijft ze voor FHM. Over seks.

Seks is leuk, mits het spel goed wordt uitgevoerd. Wanneer het gaat om seks kan communicatie nogal een dingetje zijn. Dat is dan ook de reden dat FHM mij hier de ruimte geeft om over seks te schrijven. Sinds ik op reis ben ontmoet ik veel vrije geesten met wie ik ongegeneerd over seks kan praten. Dat is leerzaam en handig voor het schrijven van een nieuwe sekslessen. Ik wilde graag meer inzicht over de do’s and don’ts tijdens seks. Daar was niet altijd eenduidigheid over, maar over onderstaande punten leek geen twijfel te bestaan.

Do’s

Maak oogcontact
Liefde is geen voorwaarde voor seks. Seks kan ook onwijs plezierig zijn wanneer er geen sprake is van een liefdesrelatie, maar de twee (of meer) betrokken partijen wel graag aan hun trekken komen. Liefde of niet: seks is intiem. Je geeft je letterlijk bloot. Daarom is het uit den boze om oogcontact te mijden. Misschien ben je bang dat één keer samen betekent dat je volgende dag op de koffie wordt uitgenodigd bij je onbedoelde kersverse schoonfamilie. No worries, dat is echt niet altijd het geval. Erken daarom het bestaan van je bedpartner door haar aan te kijken, mensen zijn geen objecten dus laten we elkaar ook niet zo behandelen. Lukt dit je niet? Dan kun je beter voor de Fleshlight kiezen.

Kondig je handelingen aan
Dit punt geldt absoluut voor beide seksen. Communicatie is essentieel bij elke vorm van sociale interactie, dus ook tijdens seks. Een vriend van me vertelde onlangs dat hij seks had met een chick die plotseling haar vinger stak “waar de zon niet schijnt”. Hij concludeerde dat hij met de handeling an sich geen probleem had, dat vond ‘ie best chill. Over het verrassingsaspect daarentegen was hij minder te spreken. Begrijpelijk. Ook hoor ik vrij regelmatig dat mannen denken dat het oké is om onaangekondigd klaar te komen in de mond van degene die hem pijpt. Fout. When you’re getting head, give a heads up when you finish. Niet iedereen is te spreken over een lading potentiële baby’s in hun mond.

Laat merken wat je lekker vindt
Voor vrouwen is het vanzelfsprekend om te kreunen en zuchten, maar voor mannen lijkt dat niet altijd zo te zijn. Mannen die geen enkel geluid maken in bed kunnen voor het andere geslacht vrij frustrerend zijn. Ook ‘wij vrouwen’ krijgen graag feedback over onze seksuele vaardigheden. Je hoeft natuurlijk niet te overdrijven, maar een aanmoedigende ‘ja’ of kreun is altijd welkom wanneer je iets plezierig vindt.

Don’ts

Het pijpritme bepalen
Het ontvangen van orale seks is fantastisch, daar bestaat weinig discussie over. Dat is ook precies waarom het leuk is om orale seks te ‘geven’, het voelt goed om iemand te laten genieten. Overigens is pijpen zelf nou niet iets wat vrouwen voor hun lol zouden doen wanneer ze de ontvanger daar niet mee zouden plezieren. Je kunt je misschien voorstellen dat een mond gevuld met een homp vlees niet heel comfortabel is. Maar nogmaals, dat geeft niets. Het plezieren van de ander maakt pijpen de moeite waard. Wat je als man niet moet doen is je handen op haar achterhoofd plaatsen en daarmee je gewenste ritme of diepte aanduiden. Je heupen gebruiken om dit te doen is overigens even not done. Jij bent niet in de positie om te bepalen welke snelheid of diepte aangenaam is voor degene die haar mond om je penis heeft gevouwen. 

Stoppen na klaarkomen
Ondanks mijn achtergrond in de psychologie is dit fenomeen er één dat ik niet begrijp of kan verklaren. Is het onzekerheid? Of kan het mannen zo nu en dan echt niet schelen? Tot mijn grote verbazing komt het nog regelmatig voor dat mannen besluiten dat het seksuele spel voorbij is zodra zij zijn klaargekomen. Een vrij primitieve gedachtegang. Seks doe je samen en jouw zaadlozing staat niet per definitie gelijk aan het eindsignaal. Als je bedpartner nog in de mood is, kun je hier gemakkelijk rekening mee houden. Je hebt tenslotte niet voor niets 10 vingers en een tong.

Neem je tijd
Ook dit is een punt waarover ik eerder al schreef. Het vrouwelijk lichaam heeft even nodig om op te warmen. Penetratie van vingers of penis kan onprettig zijn of zelfs pijn doen wanneer een vrouw (nog) niet nat genoeg is. Desalniettemin verliezen mannen zich nog wel eens in hun geilheid en besluiten dan dat het een goed idee is om er direct, hoppa, twee vingers in te steken. Of erger nog: hun penis geforceerd in één keer naar binnen te schuiven. Een warming up, even rekken en strekken, is een essentieel onderdeel van elke work-out. Ook voor seks dus.

Les 4: Er zijn een aantal hele simpele do’s en don’ts die seks voor beide partijen meteen leuker maken. Samenvattend speelt empathie hierin de hoofdrol: welk effect heeft jouw handeling op de ander? Ga er niet vanuit dat wat jij denkt dat prettig is voor de ander, ook daadwerkelijk als prettig wordt ervaren.

Reageer op artikel:
Sekslessen #4: Praktische do’s and don’ts
Sluiten