Sekslessen #2: ‘Waarom mannen en vrouwen op een andere manier geil worden’

Redactie 30 okt 2018 Entertainment

Franske Huisman studeerde psychologie, noemt zichzelf neo-feminist en vindt Kim Kardashian minstens zo indrukwekkend als Albert Einstein. Afgelopen september verliet ze Nederland voor onbepaalde tijd, voornamelijk om aan de westerse sleur te ontsnappen en haar creativiteit terug te vinden. Haar droom is overigens om instafamous te worden, zodat ze nooit meer hoeft te werken. Volg haar hier. Vanaf heden schrijft ze voor FHM. Over seks.

Vrouwen kunnen door mannen nog wel eens gezien worden als mystieke wezens. Soms is dat positief: het vrouwelijk geslacht wordt dan omschreven als een betoverende, goddelijke levensvorm die hun gewicht in goud waard is. Aan de andere kant heb ik in relatiecrises ook wel eens gehoord dat vrouwen zich kunnen gedragen als nazaten van Satan. Het één hoeft het ander niet uit te sluiten natuurlijk.

Wanneer het gaat om sekszin kunnen vrouwen ook nog wel eens een raadselachtige black box zijn. In de psychologie worden er zelfs hele studies aan gewijd. De zin van het leven achterhalen lijkt soms gemakkelijker dan het antwoord op de vraag “Hoe krijgt mijn vriendin zin?”. Wat je misschien zelf wel hebt ervaren is dat jouw libido vaak hoger is dan dat van je bedpartner.

Instinctief worden we allemaal aangespoord om seks te hebben, voortplanting is immers noodzakelijk om te overleven. Voor zin in seks is een prikkel nodig. Dit kan extern zijn, bijvoorbeeld beeld of geluid, maar ook intern, bijvoorbeeld een herinnering. Die prikkel wordt soms bewust waargenomen, maar vaker heb je helemaal niet door dat je brein iets heeft opgepikt en allerlei fysieke mechanismen in stand zet.

Tegenwoordig moeten we voorzichtig zijn met statements maken over een complete groep. Toch, als het gaat om geilheid, zijn mannen simpele wezens. Het brein van de man wordt door een prikkel geactiveerd om het lichaam seksklaar te maken. Je kijkt televisie en op het scherm verschijnt een vrouw met diep-uitgesneden decolleté, het onbewuste deel van je brein wordt wakker en stuurt vervolgens je penis aan omhoog te gaan staan. Je boxer zit oncomfortabel strak en dat zorgt ervoor dat nu ook jij weet: tijd voor seks. Hoppakee, aan de slag. Simple enough. “Je pik achterna lopen” is wetenschappelijk gezien een gefundeerde uitspraak.

Bij vrouwen hangt daarentegen geen slurf aan de onderkant van hun buik. Zij hebben interne geslachtsorganen die rustig de tijd nemen om op gang te komen. Wanneer het onbewuste deel van het brein van je vriendin haar lichaam aanstuurt om opgewonden te raken, dan is dat niet in twee seconden gedaan. En is het eenmaal zo ver, dán is het nog maar de vraag of ze überhaupt merkt dat haar lichaam ready to go is.

Fysieke opwinding speelt bij vrouwen dus een veel insignificantere rol als het gaat om geilheid. Bij hen is het psychische aspect –zoals in veel gevallen- belangrijker. Gelukkig kun je die prikkels waar ik het eerder over had prima beïnvloeden. Stuur haar overdag alvast een appje om te laten weten dat je haar naakte lichaam bewondert, kijk ’s avonds een film met Ryan Gosling in de hoofdrol en zorg er ten slotte voor dat ze helemaal niets aan haar hoofd heeft. Geen stress, geen taken, geen afleiding.

Oh en, heel belangrijk: als het dan eenmaal zo ver is, grijp haar alsjeblieft niet meteen in haar kruis. Zoals ik vorige week al schreef: vrouwen in porno ≠ vrouwen in het echte leven. Aanrakingen over haar hele lichaam zijn véél effectiever dan dat. Wanneer ze trouwens niet binnen vijf minuten drijfnat is, dan betekent dat in de meeste gevallen simpelweg dat ze wat meer tijd nodig heeft. Glijmiddel is een fantastische uitvinding maar het vrouwelijk lichaam is fantastischer en prima in staat om zichzelf te lubriceren.

Les 2: Geilheid bij mannen is meer fysiek dan mentaal, geilheid bij vrouwen meer mentaal dan fysiek. Zorg dus voor zo min mogelijk afleiding en voor voldoende tijd en opwindende prikkels om er zeker van te zijn dat je chick op alle mogelijke manieren zin heeft in seks.

Volg Franske op Instagram om op de hoogte te blijven van haar avonturen en wijsheden.

View this post on Instagram

youth has no age [photo by @lotta.lsmr] #bos #waterval #natuur

A post shared by F R A N S K E ◦ H U I S M A N (@dutchtravelogue) on

 

 

Reageer op artikel:
Sekslessen #2: ‘Waarom mannen en vrouwen op een andere manier geil worden’
Sluiten