Wij vertellen je alles wat je moet weten over de Samsung Galaxy S10

redactie 21 Feb 2019 Entertainment

‘Today Marks A New Beginning’, dat zei Samsung sheriff Dong-Jun Koh tijdens de Mobile World Congress (MWC) in Barcelona. Na een indrukwekkende show waarbij Samsung de opvouwbare Galaxy Fold presenteerde, volgde ook de Samsung Galaxy S10. Dit is de eerste stap naar de toekomst en de grondlegger van wat wij in de aankomende tien jaar als nieuwe standaard zullen beschouwen, aldus hun eigen bescheiden woorden.

Het opvallende aan de MWC presentatie van Samsung was de toespraak van Samsung CEO Dong-Jin Koh. Zo blikte hij terug op de innovaties van de afgelopen tien jaar, vertelde hij kort over het tienjarig jubileum van de Galaxy series, maar haalde ook flink uit naar de criticasters. Zo praat hij over de claims dat op technologisch gebied alles al bereikt is en nieuwe innovatie niet meer voor komt. Als reactie op deze waanzin vertelde Mr. Koh dat Samsung het tegendeel bewijst met de Galaxy Fold en Galaxy 10 +. Als we de specificaties van de tien plus kijken, zou het zomaar eens kunnen dat hij gelijk heeft.

Beeldscherm

De Galaxy 10+ is voorzien van het nieuwste van het nieuwste op beeldscherm gebiedt. Met een zogeheten O-Display is de 10+ de eerste smartphone met een AMOLED scherm dat wel zestien miljoen kleuren kan weergeven. Ook ondersteund het High Dynamic Range video, beter bekend als HDR. De phone zal automatisch minder blue light weergeven dan onze huidige mobieltjes. Dus mocht je s’avonds voor je naar bed gaat nog eventjes de shoot met Irene Schouten willen checken, dan zal dit minder slaapproblemen veroorzaken. De blue light geeft 42% minder stralingen af waardoor het meer rust biedt aan de ogen. Dus geen speciale app meer nodig om je daarop te wijzen.

Vinger unlock op je scherm

Met de Ultra Sonic Fingerprint scanner zal de Samsung Galaxy 10+ ook de eerste zijn. Zo kun je met een vinger op het scherm jezelf toegang geven tot je phone. Nog steeds bang dat iemand in je telefoontje kan kijken? Volgens Samsung vrijwel onmogelijk. Met de Speciale Security Scanner wordt jouw unieke vingerafdruk gescand en vastgesteld door de ultra sonische golven dat in de telefoon verwerkt is. Fakers zullen dus niet ver komen. Ook is het scherm volledig display. Zelfs de front camera is feilloos in het scherm verwerkt Doormiddel van een speciale laser dat precies op de plek van de camera gesneden is, kun je nu echt full screen gebruik maken van ieder hoekje van je scherm.

Triple camera

Met de next gen Pro Grade camera´s heeft de Galaxy S10+ drie camera’s verwerkt op de achterkant.  12 megapixel (mp) dual, 12 mp voor dichtbij en eentje voorzien van 16 mp. De 3 camera’s kunnen ook samenwerken om een breder kader aan te nemen, handig voor onder andere Panorama imaging.   De S10+ is ook voorzien van een chip dat van bepaalde gebruikers kan leren. Een zogeheten AI kan handig zijn als je niet heel handig bent met nieuwe technologie. Met de nieuwe Super Steady Camera kun je ook video’s vastleggen dat nog een stapje verder gaat dan alleen het scherm stabiel houden. Het zorgt voor mooie beeldresolutie, kwaliteit stabiliteit van opnamens en zal compatible zijn met Adobe Premier Rush. Hiermee kun je snel opnemen en onderweg je video monteren.

Tech specs

De Galaxy S10+ heeft een geheugen van 12 gb ram, kan tot anderhalf terabyte uitgebreid worden. Een batterij dat de hele dag bruikbaar is en een Identificatie systeem heeft waardoor de S10+ snapt hoeveel je gebruik maakt van diverse apps dat veel van het systeem vraagt. Je telefoon kan ook andere apparaten draadloos opladen (Wireless Power Share). Dat laatste is best wel heel tof bedacht. Er is ook een draadloze fast charger beschikbaar en Wifi 6 compatible dat 4 keer sneller is dan reguliere openbare wifi spots. Er zijn 3 modellen van de Samsung Galaxy S10. Een compacte (S10e) met alleen essentiële specificaties, een reguliere S10 model en de zojuist genoemde S10+.

Release en prijs

De S10 modellen zullen op 8 maart beschikbaar zijn. De prijs is niet zo uitbundig als de Galaxy Fold van bijna tweeduizend dollar. Voor de nieuwe Galaxy zul je rekening moeten houden met zo’n negenhonderd euro en is vanaf nu te bestellen.

Tijdens de verschillende campagnes van Samsung werd het al snel duidelijk dat de toekomst van mobiliteit voor het bedrijf zo helder als een klontje is. De voormalig gelekte commercial laat zien dat de technologie steeds meer richting gaming, foto en video editing, Augmented Reality (AR) en 5G zal gaan. Maar met een paar proteïne shakes en loopband oefeningen, zullen we misschien net zo sterk en snel zijn als de toekomst van technologie.

Reageer op artikel:
Wij vertellen je alles wat je moet weten over de Samsung Galaxy S10
Sluiten