De buigbare Samsung Galaxy Fold is gearriveerd (en kost een vermogen)

redactie 21 feb 2019 Entertainment

De Samsung Galaxy series bestaat alweer tien jaar. Dit viert Samsung door een over de top aankondiging van hun nieuwste modellen te showen tijdens het jaarlijkse Mobile World Congress (MWC) in Barcelona. En man o man, wat was dit een presentatie van jewelste zeg. Zo begonnen ze de presentatie met de lang verwachte opvouwbare smartphone/tablet, onder de naam Galaxy Fold. Hierna volgde de Samsung Galaxy S10 series unveiling met afsluitend de nieuwste accessoires. Er is veel te vertellen over dit spektakel dus haal je literpak Fristi maar uit de koelkast en maak je klaar voor de toekomst.

Bij de introductie van Samsung’s opvouwbare smartphone komen ze vrijwel direct to the point. Dit is de Galaxy Fold. Een opvouwbare telefoon met een buiten scherm van 4,6 inch voor compact gebruik en als je het magisch scherm open klapt heb je een 7,3 inch tablet in handen. Het enige wat je hoeft te doen is de telefoon open slaan en al je bezigheden worden in een fractie van ’n seconde op het brede scherm getoond. Met het speciaal ontwikkelde buigsysteem kan je zo vaak als je wilt het scherm buigen zonder enige vorm van schade. En als je denkt dat dit al vet is, er is nog veel meer!

Nederige krachtpatser

De Galaxy Flex heeft aan elke kant een batterij zitten. Op die manier bemiddelt het niet met het buigmechanisme en geeft het genoeg energie voor zowel het buitenste scherm als het binnenste. De Flex is niet alleen goed in yoga maar heeft ook nog eens een flinke hoeveelheid spierballen. Twaalf gigabyte aan ram geheugen. Om dat even in perspectief te zetten, dat is meer digitale werkgeheugen dan de gemiddelde skere student in zijn of haar laptop heeft zitten. Blijkbaar is de hoeveelheid geheugen ook wel nodig, want multitasking is voor de weerbare Samsung GF geen enkel probleem.

Zie dubbel zoveel

Als kersje op de taart met zesendertig vruchtjes, ziet de lenige Flex alles. Maar dan bedoelen we ook echt alles. Zo zitten er geen twee, geen drie, geen vier, geen vijf maar zes camera’s in dat ding verwerkt. Een selfie maken lijkt ons geen probleem meer. Kun je ook gewoon eens je mooie kant op de foto zetten.

Prijs en release

Een beetje futureproof systeem kost natuurlijk wel wat doekoes . En we kunnen je vertellen, de prijs hiervoor is het enige dat niet flexibel is. Voor een kleine 1.980 dollar kun je lekker aan de wiggle gaan. Heel gek is het niet dat dit zo hoog uitvalt. Afgezien van de zojuist genoemde specificaties, is de Galaxy Flex volledig klaar voor de toekomst. Het scherm is prachtig, heeft een van de snelste mobiele processoren op de markt en is ready voor 5G.

Mocht je jezelf toch willen wagen aan een pre-order? Wees er dan snel bij. Hij verschijnt al op 26 april. Wees er snel bij want dit apparaat is gewild.

Reageer op artikel:
De buigbare Samsung Galaxy Fold is gearriveerd (en kost een vermogen)
Sluiten