Saai vrachtschip wordt omgetoverd tot een absurd luxe jacht van 54 miljoen euro

redactie 28 apr 2016 Entertainment

De meeste superjachten zien eruit als uit de kluiten gewassen versies van de boten die je in de haven van de stad ziet. Voor de VARD 1-08 Kilkea gelden echter andere regels, want dit schip was ooit een vrachtvaartuig en wordt nu voor 54 miljoen omgetoverd tot een absurd luxe jacht.

Als je het schip in zijn huidige vorm ziet, is ‘ie op z’n zachtst gezegd saai. Je denkt hooguit dat hij volgetankt zal worden om bevoorrading de wereld over te varen. Over een paar maanden is dat echter wel anders. Dan zal dit 82 meter lange monster tot 36 gasten herbergen en die onder het genot van een oceaantocht onderdompelen in luxe. En dan hebben we het niet alleen over zwembadjes en bioscopen, maar over hebbedingetjes zoals gloednieuwe helikopters waarmee de gasten vanaf het schip naar de mooiste oorden ter wereld kunnen vliegen.

De makers van het schip zullen er gezien de omstandigheden in de wereld een klimaatvriendelijke boot van maken. Een beetje ironisch, gezien de ziekelijke luxe van het schip, maar ach.

Reageer op artikel:
Saai vrachtschip wordt omgetoverd tot een absurd luxe jacht van 54 miljoen euro
Sluiten