Rematch Rico vs Badr moet volgend jaar in Johan Cruijff ArenA plaatsvinden

Redactie 6 dec 2017 Entertainment

Aankomende zaterdag staat voor kickbokser Rico Verhoeven zijn wereldtitel op het spel tegen zwaargewicht Jamal Ben Saddik. De wedstrijd in Ahoy zal zijn laatste kunstje van dit jaar worden en daarna kan het vizier op 2018 worden gericht. Volgens Badr-coach Mike Passenier staat volgend jaar Badr Hari weer tegenover Rico in een rematch.

“Dat zit er wel aan te komen”, aldus de trainer van Hari. Maar Passenier heeft niet zomaar een revanche in gedachte maar wil alles uit de kast hallen voor de clash tussen de twee kickboksgiganten. “Maar dan hoop ik wel dat het groots gebeurt. En dan praat ik over de ArenA, dat soort dingen”, zegt de markante trainer tegen VechterBazen. “Oberhausen is het niet. Het is een hartstikke mooie setting en een hele goede locatie. Maar de tijd is nu rijp voor de ArenA.”

Doordat de 32-jarige Marokkaan vorig jaar nog in de clinch lag met de Nederlandse justitie, kon het gevecht niet binnen onze landsgrenzen gehouden worden. Nu Hari netjes zijn straf heeft uitgezeten en weer als een absolute strijder in de ring aan het trainen is, staat niets de grootste bokswedstrijd ooit in ons land nog in de weg. “Hopelijk kan het nu wel. De tijd is er ook rijp voor”, zegt zijn trouwe trainer.

Het kickboksen zit op dit moment op z’n absolute hoogtepunt en is populairder dan ooit in Nederland. Het succes van UFC heeft een groot aandeel, maar ook de daverende populariteit van Rico Verhoeven speelt een grote rol. Hij kreeg het voor elkaar dat in navolging van Badr Hari, ook Remy Bonjasky zijn handschoenen weer aantrok. Zonder succes, want Remy verloor zijn comebackpot van Melvin Manhoef na drie ronden door beslissing van de jury.

Jamal slopen
Voor de 28-jarige kampioen Verhoeven staat zaterdag in Rotterdam dus eerst het gevecht in de ring op het programma tegen de 27-jarige Belgische lama. Een spannend potje waarbij Jamal bij de eerste ontmoeting via een ouderwetse roggel in het gezicht van Rico wat extra speeksel op het vuur gooide. “Die gaat 9 december de rekening betalen”, zei Rico al. In een wedstrijd over vijf ronden is de inzet de Glory-kampioensgordel voor zwaargewichten. Er zijn nog enkele plekken over, en als jij het ultieme titelgevecht niet wilt missen dan kun je hier de laatste kaarten bestellen.

Foto: Richard Sijmons

Reageer op artikel:
Rematch Rico vs Badr moet volgend jaar in Johan Cruijff ArenA plaatsvinden
Sluiten