Een terugblik op het gevecht van de eeuw tussen Badr Hari en Rico Verhoeven

redactie 11 dec 2016 Entertainment

Reikhalzend keken fans van over de hele wereld uit naar de kickboks wedstrijd van de eeuw: Badr vs Rico. De knock-out koning van weleer tegen de kampioen van vandaag. Een affiche van deze magnitude schept natuurlijk torenhoge verwachtingen. Helaas werden de uitzinnige fans niet getrakteerd op het spektakel waar zo op gehoopt werd. De tweede ronde was nog geen anderhalve minuut oud toen The Golden Boy de handdoek in de ring moest gooien.

Het hoogtepunt van de wedstrijd zat voor de eerste bel. Badr koos er namelijk voor om niet op te komen via het podium, zoals iedereen dat doet, maar dwars door het publiek. Dit maakte nogal wat los met als resultaat: chaos. De helft van het publiek trok een Marokkaanse vlag uit de binnenzak en een man of twintig besloten de ring te beklimmen. Oberhausen veranderde in een ongekende heksenketel. De eerste rake klappen vielen dan ook niet in de ring, maar erbuiten. Fans en beveiliging doken bovenop elkaar en de chaos was compleet.

De eerste klappen vielen buiten de ring

Toen het publiek enigszins tot rust was gekomen lieten de mannen in de ring zien hoe het echt moet. Badr beloofde voor de wedstrijd dat hij het gevecht snel zou afmaken met een knock-out in de eerste ronde. Eenmaal in de ring leek hij voor een andere strategie te kiezen en begon net als Rico wat afwachtend aan de partij. Beiden deelden wat plaagstootjes uit totdat Badr besloot om het initiatief te nemen en met succes. Rico eindigde de eerste ronde met een flinke snee op zijn neus en zo pakte Badr een lichte voorsprong voordat de bel klonk.  

De tweede ronde ging opnieuw gelijk op. Badr hoekte er flink op los, maar moest ook de nodige rake trappen incasseren. Het publiek schoof naar het puntje van hun stoel toen Badr plotseling zijn hand opstak en het gevecht moest staken. Hij had te veel last van zijn arm. Het gevecht waar zo veel van werd verwacht eindigde dus niet met een knock-out, maar met een armblessure.

Het moment dat Badr opgeeft vanwege een gebroken arm. Credit: Ziggo Sport

Gelukkig was er ook goed nieuws voor de fans! Beide mannen reageerde in de ring op de partij en lieten weten dat dit niet het einde is. Rico baalde van deze afloop en gaf aan niet zo te willen winnen. "We gaan dit zeker overdoen. Zonder twijfel. Zo wil ik niet winnen," aldus Verhoeven. Natuurlijk wil ook Hari het hier niet bij laten en dat maakte hij duidelijk ook: "Ik wil niet op deze manier verliezen en hij wil niet op deze manier winnen. Ik ga herstellen, de sportschool in en dan ga je eraan."

 Eerste reactie na de wedstrijd van een uitzinnige Rico. Credit: Ziggo Sport

Ondanks dat de hoge verwachtingen niet helemaal werden waargemaakt kregen de fans een historische show voorgeschoteld. De spanning in de zaal was ongekend, vooral de Badr fans deden er alles aan om hun held naar de overwinning te helpen. Maanden werd er naar deze wedstrijd toegeleefd en al die energie kwam er nu uit. Stiekem moeten de fans dan ook blij zijn dat het zo is afgelopen, want nu hebben we een nog mooiere rematch om naar uit te kijken.

Badr zweert revanche en toont respect.
Credits: Ziggo Sport
Foto: screenshot Instagram

Reageer op artikel:
Een terugblik op het gevecht van de eeuw tussen Badr Hari en Rico Verhoeven
Sluiten