‘Sony bezig om moederbedrijf van Rockstar op te kopen’

redactie 14 mrt 2019 Entertainment
Als we de geruchten moeten geloven, staat Sony op het punt om uitgever Take-Two interactive over te nemen. Naar verluidt zijn de twee giganten om de tafel gegaan over de aanschaf. Dit is heavy news. Want als dit Sony lukt, zal het zomaar kunnen zijn dat GTA6 exclusief op PlayStation 5 uit komt.
Even om wat perspectief te brengen aan hoe bizar dit nieuws is. Take-Two Interactive is misschien wel de belangrijkste uitgever in de games-industrie. Grote titels als Grand Theft Auto, Red Dead Redemption, BioShock, Borderlands en meer worden uitsluitend door Take-Two uitgebracht. Als Sony deze deal weet te strikken wordt de PlayStation onbetwist het grootste platform en een van de grootste uitgevers ooit.
Sony PlayStation

Xbox staat schaak

Tijdens de E3 van 2018 kondigde Microsoft aan verschillende game-studios gekocht te hebben. Dit waren kleine tot middelgrote gameproducenten. Daaronder zaten een paar producenten die eerder exclusieve games maakte voor PlayStation. Maar met deze move zet Sony de concurrentie compleet buiten spel. Gratis advies voor Microsoft, misschien is de Burger King nog opzoek naar medewerkers. Want wij denken dat de Xbox nogal met de gebakken peren komt te zitten.
Reageer op artikel:
‘Sony bezig om moederbedrijf van Rockstar op te kopen’
Sluiten