Xbox Live komt naar de Nintendo Switch

redactie 5 feb 2019 Entertainment

Ja, je hoort het goed. Xbox gaat in samenwerking met Nintendo Switch hun Xbox Live platform nog verder uitbreiden. Het was eerder bekend dat Microsoft plannen heeft om hun online platform op verschillende apparaten beschikbaar te maken, maar dat ook Nintendo een van de partijen zou zijn is een vrij grote verrassing.

Vorig jaar had Xbox al de handen in een geslagen met Nintendo voor het Cross Platform Play initiatief gamers online met elkaar kunnen spelen in multiplayer, ongeacht welke console je hebt. Dit was als reactie op Sony PlayStation dat vrij terughoudend was met Cross Play deze console generatie.

Statement van Microsoft: “Xbox Live is about to get MUCH bigger, “Xbox Live is expanding from 400m gaming devices and a reach to over 68m active players to over 2bn devices with the release of our new cross-platform XDK.’’

Naast de Switch zal Xbox Live ook beschikbaar worden op iOS en Android. Zo hoopt Microsoft de koploper te worden in de volgende gameconsole generatie waar Xbox beschikbaar zal zijn op bijna alle denkbare apparaten. Microsoft zal naar verluidt meer details vrijgeven tijdens het jaarlijkse Game Developers Conference (GDC) volgende maand in San Francisco.

Reageer op artikel:
Xbox Live komt naar de Nintendo Switch
Sluiten