De wereldpers is helemaal gek van de Japanse RPG ‘Persona 5’ en wij vertellen waarom

Redactie 12 apr 2017 Entertainment

We hebben dit voorjaar al heel wat toffe games mogen ontvangen. Denk maar aan titels als Resident Evil 7, Horizon Zero Dawn, The Legend of Zelda: Breath of the Wild en ga zo maar door. Onlangs hebben we daar een nieuwe game aan toe mogen voegen: Persona 5. Het is een game waar de wereldpers lyrisch over is en nadat we vele tientallen uren in de game hebben doorgebracht, snappen we dat heel goed.

Afbeeldingsresultaat voor persona 5 gameplay

Zoals je van ons gewend bent in onze gaming-updates willen we door middel van drie sterke punten uitleggen waarom de game de moeite waard is. Meer dan bij andere reviews willen we jullie ook echt vragen om de uitgebreide review hier te lezen. Persona 5 is namelijk, ondanks dat het een fantastische game is, wel een game met een kleine voorgeschiedenis en gebruikshandleiding. De Japanse RPG is niet voor iedereen geschikt, daar het wel even duurt voordat het verhaal opstart en er veel stukken zijn waar er eigenlijk geen actie is. Maar als je er mee kunt leven dat het tempo iets lager ligt, dan heb je een titel om je tientallen uren mee te vermaken.

Een uitstekend verhaal en interessante personages
We beginnen met het grootste pluspunt van de game. Persona 5 vertelt een uitstekend sterk verhaal en introduceert daarin personages waar je al snel van gaat houden. De game neemt je mee naar Tokio, waar het hoofdpersonage net naar toe is verhuisd. Hij wordt door zijn gezin naar de Japanse hoofdstad gestuurd omdat hij in zijn woonplaats veroordeeld is voor het aanvallen van een vooraanstaand politicus. Je leert echter al snel de waarheid achter dit voorval, waaruit blijkt dat jij eigenlijk een vrouw probeerde te behoeden voor een aanranding.

Met die achtergrond wordt ook gelijk duidelijk dat de game volwassen thema’s aandurft. Zo krijg je te maken met onderwerpen als mishandeling, afpersing, bedrog en ga zo maar door. Tegelijkertijd zijn het middelbare scholieren die de hoofdrol spelen, dus is er ook ruimte voor luchtigere thema’s als vriendschap, liefde en voortgang op school.

Afbeeldingsresultaat voor persona 5 gameplay

Afbeeldingsresultaat voor persona 5 gameplay

De dungeons en gevechten zijn zeer boeiend
Persona 5 speelt zich af tussen twee werelden. In de normale wereld ben je de eerder genoemde scholier, die te maken heeft met zijn dagelijkse beslommeringen. Er is echter ook een alternatieve wereld waarin jij samen met je vrienden vecht tegen een leger aan schaduwvijanden. Deze lopen vrij rond en wanneer zij jou ontdekken kom je terecht in een gevechtssituatie. De game maakt daarbij gebruik van een turn-based systeem, waarin personages om de beurt een aanval kunnen inzetten. Dat is ietwat ouderwets (denk aan Pokemon of Final Fantasy), maar door gebruik te maken van de zwakke plekken van de vijanden zit er wel een interessante diepere laag in. Ook is het tempo lekker hoog, waardoor je door de gevechten heen vliegt en meer tijd hebt om van het verhaal te genieten.
Afbeeldingsresultaat voor persona 5 gameplay
Afbeeldingsresultaat voor persona 5 gameplay

Enorm lang houdbaar
Het laatste sterke punt van Persona 5 is zijn houdbaarheidsdatum. Het avontuur is ontzettend lang, zonder dat het vervelend of saai wordt. Als je het einde van de game wilt zien, dan ben je zeker een uurtje of zestig bezig. Als je daarnaast ook nog eens de tijd neemt om gesprekken op je gemak te lezen en extra missies aan te gaan, dan is de kans groot dat de teller al snel op de honderd uur komt te staan.

Dat alles zorgt er voor dat Persona 5 echt een fantastische game is, waar wij enorm veel plezier aan hebben beleefd.

Reageer op artikel:
De wereldpers is helemaal gek van de Japanse RPG ‘Persona 5’ en wij vertellen waarom
Sluiten