5 redenen waarom je het in je broek doet van Resident Evil 7

Redactie 26 jan 2017 Entertainment

Resident Evil 7 wordt de engste game die dit jaar de wereld in geslingerd zal worden. Dit is de horrorfilm waar je zelf in meespeelt. Al helemaal omdat je het avontuur aan kan gaan in Virtual Reality. Wij kregen de game alvast toegestuurd om ‘m even voor te spelen. Hier vijf redenen waarom je het in je broek doet van Resident Evil 7.

1. Japanners zijn de bazen van het horrorgenre
Of ze nu ziekelijke films maken als The Ring en Ju-On: The Grudge, Japan lijkt het patent te hebben op het visualiseren van zieke shit en je in een ijzige klem van spanning vast te houden. Decennia vol opeengestapelde schrikmomenten, macabere scenario’s en hectoliters bloed hebben het horrorgenre tot kunst verheven. Resident Evil 7 kent zijn klassiekers en toont zich dan ook een ziekelijk welkome vrucht uit die stinkende koker van walging en angst.

Resident Evil 7

2. Japanners zijn de bazen van het videogamesuniversum
Zonder het land van de Rijzende Zon had het gamelandschap er stukken saaier uitgezien. Japan is altijd een stuwende kracht geweest wat betreft games en de apparaten waar we deze op spelen. Japanners snappen als geen ander hoe ze via dat medium kunnen fokken met jouw gemoedstoestand en stunten moeiteloos met je vreugde en angsten. Mario de loodgieter en zijn sullige vriendjes zijn slechts bliksemafleiders voor het ware spul zoals deze.

3. Resident Evil bewijst zich al meer dan 20 jaar
De eerste Resident Evil kwam uit in 1996. Meer dan twintig jaar op te teller betaalt zich uit in het nieuwste deel, dat een optelsom is van de ervaringen – en de missers – uit het verleden. Wat leidt tot de creatie van de engste angstaanjagende scenario’s die je ‘s nachts, wanneer je met dikke wallen van een lange gamesessie in bed ligt, nog steeds klaagkreunend wakker zullen houden. Zo’n mindfuck, vriend, dus zeg maar gerust gedag tegen je nachtrust.

Resident Evil 7

4. In Resident Evil 7 is niets wat het lijkt
Je kunt nog zoveel games gespeeld hebben, nog zoveel ziekelijke films hebben gezien en nog over zulke stalen zenuwen beschikken dat ze jou een koude kikker noemen, Resident Evil 7 duwt je om de haverklap een andere kant op. Paranoia, schrikmomenten en psychisch geklier komen herhaaldelijk tot epische hoogtepunten dankzij de toepassing van VR. De stinkende misère komt nu van alle kanten op je af en jij, arme sterveling, bent het geslachtofferde middelpunt van deze akelige belevenis. Dat belooft zweethandjes aan de controller.

5. Alle klassieke elementen zijn aanwezig in een moderne game
Gevestigde titels die met hun tijd mee gaan blijven een tricky business. De serie is daar in het verleden nogal mee op zijn smoel gegaan. Zo niet Resident Evil 7. Deze verdwaalt niet in de surplus van mogelijkheden waar we momenteel over beschikken maar blijft dicht bij zijn oorsprong. Die stoelt op angst, spanning, schrik en die verstikkende strop van het onverwachte. Weinig games die deze shit evenaren. En shit, die zal je tijdens het spelen herhaaldelijk dun door de broek lopen….

Tekst: Pascal Vugts – @pasvugts 

Reageer op artikel:
5 redenen waarom je het in je broek doet van Resident Evil 7
Sluiten