3 redenen waarom Horizon Zero Dawn een must-have op de PS4 wordt

Redactie 21 feb 2017 Entertainment

De PlayStation 4 is een verdomd fijne console, waar al heel wat toffe games voor zijn verschenen. Of het nu de nieuwe FIFA, Call of Duty of Battlefield is of exclusieve games zoals Uncharted en The Last of Us, er valt veel te beleven. En binnenkort komt er een nieuwe titel uit die je aan dat lijstje mag toevoegen: Horizon Zero Dawn. Wij hebben de game al uitgebreid gespeeld en niets dan lof voor de game. Lof die we graag met jullie willen delen. Dit is waarom Horizon Zero Dawn jouw must-have op de PlayStation 4 wordt.

Horizon Zero Dawn 1

1. Het ziet er fantastisch uit
Toen de PlayStation 4 uitkwam, zagen we nog niet hele grote verschillen met de PlayStation 3. Inmiddels zijn er games die dat verschil wel tonen, maar Horizon Zero Dawn doet daar nog een schepje bovenop. De game ziet er echt fantastisch uit. Of je nu door een zonnige weide loopt, over besneeuwde bergtoppen klimt of jezelf in een enorm stad bevindt, het is om je vingers bij af te likken. En wanneer je een gevecht aangaat met één van de vele robot-vijanden die de game rijk is, dan valt op hoe soepel alles loopt. Waar sommige games stotteren (de framerate kakt dan in) wanneer er veel vijanden in beeld komen, daar blijft Horizon Zero Dawn soepeltjes lopen. Zeker wanneer je de game op een PlayStation 4 Pro op een dik 4K-scherm speelt, weet je niet wat je meemaakt.

Horizon Zero Dawn 2

2. Er is enorm veel te doen
Horizon Zero Dawn schotelt de speler een enorme open wereld voor, die je na de eerste uren spelen vrij kunt verkennen. Uiteraard kun je er voor kiezen om enkel het hoofdverhaal te volgen en ook dan krijg je een toffe ervaring. Horizon Zero Dawn komt echter het beste tot zijn recht wanneer je het te volgen pad verlaat en zelf op avontuur gaat. Dan zul je merken dat je hele toffe zijmissies tegenkomt, te maken krijgt met vijanden die in een gevecht voor veel uitdaging zorgen, krijg je toegang tot nieuwe voorwerpen waarmee je sterker wordt en krijg je antwoord op de vraag waarom de wereld is zoals hij is. Daarmee doet de game een beetje denken aan andere toffe titels als Skyrim en The Witcher 3. De avontuurlijke gamer in jou wordt echt beloond.

Horizon Zero Dawn 3

3. Het hoofdpersonage Aloy wordt uitstekend neergezet
Een game als Horizon Zero Dawn heeft een sterk personage nodig en wat dat betreft slaat de ontwikkelaar met Aloy de spijker op zijn kop. Als speler zie je haar van baby opgroeien tot de stoere krijger zoals we die kennen. Hierdoor ontstaat er een band met haar en snap je haar beweegredenen in het avontuur. Toffe bijkomstigheid is dat je tijdens het avontuur bepaalde keuzes moet maken, waarmee jij bepaalt wat voor soort personage Aloy wordt. En in de combat weet ze absoluut van wanten. Aloy is echt zo’n personage waar we meer van willen zien.

Horizon Zero Dawn is vanaf 1 maart te koop en verschijnt exclusief voor de PlayStation 4. Lees hier een uitgebreide review van de game.

Reageer op artikel:
3 redenen waarom Horizon Zero Dawn een must-have op de PS4 wordt
Sluiten