Er komt een documentaire over creepy Pennywise en cultfilm IT

Redactie 11 apr 2018 Entertainment

De kinderen verslindende horrorclown bekend onder de naam ‘IT’ heeft een generaties aan mensen weten te traumatiseren. Dankzij de geniale fantasieën van Stephen King veranderde de clown, van kindervriend in horrorwezen. De gloednieuwe documentaire Pennywise: The Story of It, neemt je mee naar de beginselen van het verhaal over het aloude kinderlokmonster.

Vorig jaar kwam de megasuccesvolle remake uit van de oude mini-serie. De Stephen King verfilming werd weer een ongelooflijk succes dat er nu ook gesproken wordt over een deel twee. Pennywise de clown is een van de velen vormen die het monster genaamd It zichzelf aanmeet. Pennywise zou een gehele generatie aan kinderen weten te traumatiseren, bedankt Stephen!

Pennywise: The Story of It

De documentaire bevat interviews met maar liefst vijftig mensen die hebben meegewerkt aan de miniserie IT. Onder hen natuurlijk Tim Curry, de acteur die Pennywise voor het eerst tot leven bracht. Recent deed Bill Skarsgård dat nog op geniale wijze voor de film. In de docu krijgen we daarnaast rond de 700 behind the scenes foto’s te zien en is er veel extra beeldmateriaal.

Alles bij elkaar, genoeg om een hele mooie documentaire te maken, wij zijn razend enthousiast! De docu zal een stuk minder eng zijn dan de films. Toch zullen ze wel kort coulrofobie aanhalen: de doodsangsten die mensen hebben voor clowns en de rol die de films daarin hebben gehad. Pennywise: The Story of It zal in juni verschijnen op blu-ray.

 

Foto: IT

Reageer op artikel:
Er komt een documentaire over creepy Pennywise en cultfilm IT
Sluiten