Netflix komt met een waanzinnige vette natuurfilm mét Sir David Attenborough

redactie 12 nov 2018 Entertainment

Onze vrienden van Netflix zijn lekker bezig. Zo zijn ze flink aan het investeren in Netflix Originals Volgend jaar komt de natuurdocumentaire Our Planet uit. De film richt zich met name op zeldzame diersoorten en bijzonder kwetsbare leefgebieden. 

Een natuurdocumentaire zonder David Attenborough is als pils zonder alcohol. Gelukkig wist Netflix dat ook, en kunnen straks weer genieten van zijn warme, Britse stem. Netflix heeft voor deze film kosten noch moeite bespaard. Met dure camera’s maakten ze duizenden uren aan beeldmateriaal. Ze reisden ervoor de hele aardkloot over, opzoek naar niet de meeste voor de hand liggende dieren.

Veel werk

De 4K-film bestaat uit acht afleveringen. Zo’n 600 (!) mensen van Netflix zijn vier jaar bezig geweest om het geheel in elkaar te zetten. Al met al hebben ze zo’n 3500 dagen gefilmd. Dat is pittig lang. Dan moet het wel goed zijn toch? Dat denken wij dus ook,  na het zien van de eerste teaser zijn wij al dolenthousiast.

De regie is in goede handen, want niemand minder dan Alastair Fothergill werd gevraagd. Eerder maakte hij Planet Earth en Blue Planet. Our Planet is vanaf 5 april 2019 te zien op Netflix. In de tussentijd kun je het gehele oeuvre van Sir David Attenborough weer eens terugkijken. Al is het alleen maar over even te luisteren naar de stem van de 92-jarige Brit.

 

Reageer op artikel:
Netflix komt met een waanzinnige vette natuurfilm mét Sir David Attenborough
Sluiten