Sir David Attenborough komt met nieuwe natuurdocu

Redactie 29 aug 2018 Nieuws

Sir David Attenborough gaat met z’n boterzachte stem een nieuwe natuurdocumentaire inspreken. Dat betekent weer uren vertoeven voor de tv, kijkend naar de oogverblindend mooie beelden terwijl de diepe, rustgevende stem van de 92-jarige dierenvriend je oorschelpen binnendringt.

Dynasty

Het gaat om een vijfdelige serie genaamd Dynasty. We mogen er ook flink wat van verwachten want volgens produceermeneer Mike Gunton zal de natuurfilm nog aangrijpender zijn dan het megasuccesvolle ‘Planet Earth II’. En dat zegt wat, deze natuurdocumentaire is vorig jaar nog voor acht Emmy Awards genomineerd. Vervolgens hebben ze er twee daadwerkelijk binnengesleept. Welverdiend voor een serie zo goed als deze. Mocht het nou zo zijn dat je ‘Planet Earth II’ nog niet hebt gezien, dan heb je nog een paar lekkere binge watch-uurtjes voor de boeg.

Leiders van het dierenrijk

Hoewel Attenborough met z’n magische vertelkunsten een kakkende mier nog boeiend kan maken zal deze docu zich richten op de leiders van de dierenwereld. Op de eerste foto’s die naar buiten kwamen waren bijvoorbeeld al een chimpansee, wilde hond, tijger, leeuw en pinguïn te zien. Die laatste lijkt inderdaad wat minder dreigend dan de rest, maar je weet dondersgoed dat ook jij een traantje weg zal pinken als er straks weer een fluffige babypinguïn voor je ogen kapot wordt gescheurd door een bloeddorstige zeeleeuw.

Serieuze boodschap

Ook zullen ze in de natuurfilm ingaan op de beesten die de grootste dreiging vormen voor veel diersoorten: mensen. Laffe klootzakjes die stropen, multinationals die met het kappen van regenwoud voor dakloze orang-oetangs zorgen en de aarde die de thermostaat op standje maximaal zet.

Sterk staaltje cinematografie

Het is de bedoeling dat we deze herfst weer kunnen genieten van een sterk staaltje cinematografie. Na weken van afzien met zielloze Temptation Island-achtige shit werd het ook wel weer hoog tijd voor wat kwaliteit op je beeldscherm. Wij kijken er in ieder geval enorm naar uit om weer betoverd te worden door de wonderlijke stem van de hoogbejaarde Sir David Attenborough.

Foto: BBC

Reageer op artikel:
Sir David Attenborough komt met nieuwe natuurdocu
Sluiten