De oliedel is de ideale snack tijdens de feestdagen

redactie 6 dec 2018 Entertainment

De decembermaand is weer in volle gang. De gezelligste tijd van het jaar waarin de meesten van ons de nodige pondjes aankomen, om vervolgens tijdens Oud & Nieuw afvallen als goede voornemen te noemen. Dat beschermende extra vetlaagje wordt ongetwijfeld ook gevoed door de nodige oliebolletjes die we gulzig naar binnen werken. De rest van het jaar kunnen zorgen we goed voor onze bierbuiken door een constante frikandellentoevoer. Om de ideale decembersnack te creëren zijn deze twee samengevoegd tot de oliedel.  

Mayo of poedersuiker

Frikandellen zijn sowieso populaire snacks om te lopen customizen, we kennen namelijk ook al de frikandeltosti. Maar waar ons zo’n tosti nog wel te bikken lijkt, moet een oliedel, zeker als je ‘m bedekt in een laagje poedersuiker, toch niet te kanen zijn. Misschien moet je de oliedel toch draperen met een laagje mayo. De vriendengroep die op het idee kwam deze revolutionaire snack te gaan fabriceren zegt er het volgende over tegen Omroep Brabant: “Da’s echt een kwestie van smaak. Sommigen gingen voor poedersuiker, een ander voor mayo en een paar mensen combineerden het.”

oliedel snack frikandel oliebol
Foto: Omroep Brabant

Los van elkaar behoren ze sowieso tot de kroonjuwelen van de Nederlandse cuisine, maar we zijn er nog niet helemaal over uit of dit echt een fantastische smaaksensatie zal zijn. Wel is deze tijd van het jaar het ideale moment om zelf eens een Frankenstein-oliebol in elkaar te flansen om het te testen. Mocht je een oliebol-frikandel combi nou niet de beste samenstelling lijken, dan is de ‘krokodel’ misschien wat voor jou. Ja, dat is precies wat je denkt.

Omroep Brabant

Reageer op artikel:
De oliedel is de ideale snack tijdens de feestdagen
Sluiten