North Sentinel Island is het gevaarlijkste eiland van de wereld

redactie 22 sep 2018 Entertainment

Met de bewoners van North Sentinel Island is het lastig communiceren. Zij spreken onze talen niet, hebben geen weet van moderne technologie en ze hebben nog nooit van bier gehoord. Een grotere cultuurshock is bijna niet voor te stellen. Wanneer je een bezoekje aan dit eiland wil brengen, kun je beter van tevoren alvast even afscheid nemen van je familie en vrienden. En zorg dat je testament gefixt is, dat scheelt ze een boel werk.

Als je graag naar een eiland wilt kun je beter naar Ibiza of Kreta gaan, desnoods doe je een dagje Vlieland. North Sentinel Island is net even wat gevaarlijker dan onze Waddeneilandjes. Het eiland maakt onderdeel uit van de Andaman-eilanden in de Baai van Bengalen. Als je net zoals wij nog steeds geen idee hebt waar dat ligt, da’s een eilandenrijk voor de kust van Thailand.

North Sentinel Island
Foto: YouTube

Een levensgevaarlijk paradijsje

Zelfs voor de Freek Fonken onder ons is dit eiland geen aanrader. Op het eerste gezicht ziet het er uit als een klein paradijsje. Zo heb je er  spierwitte zandstranden,vette koraalriffen en parelblauw zeewater. Wat is dan ons probleem, horen wij jou denken. Het probleem is de bevolking. De Sentinelese stam om precies te zijn. Niet echt gezellige jongens.

Speren en bijlen

De Sentinelese stam woont al zo’n 60 duizend jaar op deze zandplaat in zee. Compleet afgesloten van ons wereldje. De primitieve stam bestaat naar schatting uit zo’n 300 leden. Het is een van de laatste stammen op aarde die nog leeft zoals de mensen in het stenen tijdperk leefden. De stam is behoorlijk gewelddadig, want wapens hebben ze daar wel. Ze hebben zelfgefabriceerde speren en bijlen waarmee ze kunnen prikken en hakken. Het contrast met de buureilanden is enorm, daar heeft het toerisme toegeslagen. Op North Sentinel Island kun je beter geen hotelletje boeken. Voordeel is dan weer dat er ook geen hotel is.

North Sentinel Island
Foto: YouTube

Moord

In het verleden hebben meerdere snuggere zielen geprobeerd naar  het eiland toe te gaan. Iedere keer liep dat uit op een debacle. Zelfs goedbedoelde acties werden niet geaccepteerd. Na de Tsunami van 2004 besloten een aantal nobele mensen hulp te bieden aan de bewoners. Ze gingen met een heli vol met voedsel en verbrandtrommels richting het eilandje. Als dank werd er met pijlen op de helikopter geschoten. In 2006 ging het dan echt goed mis. Twee vissers kwamen te  dicht in de buurt van het eiland. Ze hadden net een bakkie teveel gedronken en vielen daar in slaap. Ze werden door de stamleden vermoord. Zelfs een helikopter kon de lichamen niet ophalen. De bergers werden meten bestormd met bijlen en speren. Door dit tragische ongeval is het sindsdien verboden om binnen een straal van 5 kilometer van het eiland te komen. Tot nu toe heeft iedereen zich daaraan gehouden, en is er niets meer gebeurd. Wel zijn er geruchten om ook dit eiland toeristisch te maken door mensensafari’s te gaan organiseren. Laten we hopen dat het nooit zover zal komen. Ga maar gewoon lekker naar Ibiza, Kreta of Bali. Daar vallen de bewoners je tenminste niet aan met wapens uit de oertijd. Hoewel je dat nooit zeker kan weten.

Reageer op artikel:
North Sentinel Island is het gevaarlijkste eiland van de wereld
Sluiten