25 foto’s die bewijzen waarom je naar Bali moet

Redactie 18 jul 2018 Entertainment

Het staat bekend als een van de mooiste bestemmingen ter wereld. Niet voor niets zijn er al duizenden, zo niet miljoenen huwelijksaanzoeken gedaan. Bali, een paradijsje op aarde.  

Bali is zoals jij ongetwijfeld weet onderdeel van het omvangrijke eilandenrijk van Indonesië. Het is ongeveer 16 uur vliegen, dat ligt er een beetje aan met wie je vliegt. Met KLM maak je effe een tussenstop om te tanken in Singapore, met Qatar Airways stop je even in hoofdstad Doha en duurt het iets langer. Maar na twee werkdagen in het vliegtuig kom je wel aan op een van de meest tropische bestemmingen ter wereld.

Het eiland staat bekend om z’n immense rijstvelden, borrelende vulkanen, magische tempels, magistrale zonsondergangen en smakelijke Bintangbiertjes. Er zijn een paar plekken die je zeker niet mag missen, en als je ernaartoe gaat, ook zeker niet zal missen. Wij geven er drie.

Gili-eilanden Bali
Sunset op de Gili’s

De Gili’s voor de kust van Bali

Als je wil partyen, dan moet je naar de Gili’s. Dit zijn drie eilandjes voor de kust van Bali, bestaande uit Gili Trawangan, Gili Meno en Gili Air. Met z’n drieën vormen ze de Gili’s. Allemaal uniek op hun eigen manier, maar dat ze stuk voor stuk prachtig zijn, staat buiten kuif. Gili Trawangan is het best geschikt voor fissa. Drukke hotspot onder backpackers en heel veel feestjes. Wil je iets meer rust, dan kun je beter dan Gili Meno. Na een uurtje of 9 is hier vaak niks meer te doen. Geeft jou mooi de tijd om vroeg op te staan voor een snorkel- of duiktocht, want Meno is de hotspot op duikgebied. Gili Air zit een beetje tussen de twee eilanden in. Niet zo rustig als Meno, maar lang niet zo druk als Trawangan. Wel vind je hier de mooiste stranden.

Ubud Bali
Foto: Marcello Rabozzi

Ubud

Ubud wordt gezien als het artistieke centrum van het eiland. Mocht je je willen verdiepen in yogacursusjes of je spirituele zelf willen ontluiken, dan kun je hier uitstekend terecht. Alleen al voor de omgeving is Ubud een bezoekje waard. Rijstvelden die zo groen zijn als een verse grasmat en mensen die zo verschrikkelijk aardig zijn, dat je je spontaan afvraagt hoe Nederlanders van hetzelfde soort kunnen afstammen. Brommertje huren en genieten maar.

Canggu Bali
Foto: La Brisa

Canggu

De meest hippe plek die Bali te bieden heeft. Ooit een verlaten surfdorf, maar getransformeerd in een megarelaxte plek vol met chille koffietentjes, barretjes, restaurantjes, toffe beachclubs (zoals La Brisa hierboven) en natuurlijk een fraai strand waar alle surfers zich verzamelen om de woeste golfen te trotseren.

Dat zijn de tips voor nu, hieronder nog een heerlijke gallery om je definitief te overtuigen waarom je ooit naar Bali moet.

Foto’s: Pixabay

Reageer op artikel:
25 foto’s die bewijzen waarom je naar Bali moet
Sluiten