Noor de Groot: “Mijn doel is niet om zoveel mogelijk geld te verdienen in het leven”

Met zo’n 750.000 volgers behoort ze tot de grootste influencers van ons land, maar is daarnaast minstens zo druk als ondernemer. In onze podcast FHM’s Vrouwen aan de Top gaat onze hoofdredacteur Chris Riemens in gesprek met Noor de Groot aka Queen of Jetlags over haar carrière. Luister hier de podcastaflevering met Noor op jouw favoriete platform

Haar werkende leven begon als krantenbezorger, waarbij ze toegeeft deze wel eens in het kanaal gegooid te hebben. Ging verder als blogger en groeide uit tot een van de grootste influencers van Nederland. Ze staat bekend onder de naam Queen of Jetlags, maar die is eigenlijk per toeval aan paar blijven plakken.

Queen of Jetlags

“Ik vond het toen echt een leuke naam. Vrienden noemde me een queen of jetlags, omdat ik zoveel reisde. Eigenlijk heb ik er nooit over nagedacht. Er zit geen strategie of verdere betekenis achter. En nu met die hele vliegschaamte en alles er omheen, denk ik wel hmm… niet heel chique.”

En nu kan je er eigenlijk niet meer vanaf? “Nou, ik denk dat ik dat wel ga doen. Op TikTok heet ik ook gewoon Noor de Groot. Het is wel een grote stap om dit ook op Instagram te doen, want je moet natuurlijk afscheid nemen van iets wat je jarenlang gedaan hebt. Maar ik denk toch dat ik uiteindelijk wel overga op mijn eigen naam.”

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Noor Kleinenberg de Groot 🍓 (@queenofjetlags)

Geld verdienen

Zoals altijd stellen we de vraag: heb je meer of minder dan 100.000 euro verdiend? Noor: “Dat je het goed doet als je meer dan 100.00 euro verdient, is natuurlijk ook een waardeoordeel. Ik verdien dat geld, maar daar doe je ook concessies voor om dat geld te verdienen. Het is niet altijd zaligmakend dat geld daar tegenover staat. Ik denk dat ik net zo gelukkig zou zijn als ik 40.000 in een jaar zou verdienen. Iedereen zegt dan ‘Ja, dat zeg je nu’. Werk is je leven en als je je werk heel leuk vindt dan moet daar een vergoeding tegenover staan, maar ik denk niet dat zoveel mogelijk geld verdienen het doel moet zijn. Tenminste, voor mij niet.”

Online ontwikkeling

De ontwikkeling van fysieke tijdschriften naar digitale platformen vond Noor heel interessant. Ze kon zichzelf hier meer in herkennen, omdat mensen hun leven online gingen delen. “Op een gegeven moment ging ik heel veel reizen en dat wilde ik ook gaan delen. In eerste instantie was dat meer gericht op vrienden en familie en niet om er geld mee te verdienen.”

Volgens Noor willen veel mensen starten als influencer om hier gratis spullen mee te krijgen of goed geld te verdienen. “In die begintijd verdiende niemand geld. Ik kreeg na een jaar lang iedere dag bloggen een gratis bikini. Toen was ik zo blij, terwijl ik ‘m niet eens paste.”

Samenwerkingen

Noor vertelt dat ze erg selectief is in haar samenwerkingen en dat eigenlijk altijd wel is geweest. “Omdat ik best snel voelde dat ik online echt vriendinnen maakte, had ik het idee dat ik hen niet in de zeik kon nemen. Ik heb echt wel is wat gedaan waarvan ik het nu niet meer zou doen, maar niet extreem.”

Waar moet een partner voor jou aan voldoen? “Ik vind het eigenlijk het allerbelangrijkst dat ik het zelf zou kopen, gebruiken of al heb gekocht. Dat het echt in mijn directe levensstijl past.”

Hoe kunnen mensen nu nog groeien en een talentvol account krijgen? “Op dit moment is het zo hoe unieker je bent en hoe dichter je bij jezelf blijft en authentieker je je leven deelt, hoe interessanter. Dus ik denk dat als jij gewoon op een eerlijke manier en vanuit de juiste overwegingen je leven deelt, dat je altijd volgers kan krijgen.”

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Noor Kleinenberg de Groot 🍓 (@queenofjetlags)

Kwetsbare kanten

Het is een trend dat je niet alleen meer je perfecte leventje op social media laat zien, maar ook je kwetsbare kanten. Wat vind jij daarvan? “Ja, dat vind ik terecht. Ik denk nog steeds dat iedereen een soort highlight van z’n leven op Instagram laat zien, maar er zijn ook steeds meer mensen die zich daar van bewust zijn.”

Noor vertelt dat het goed is om te laten zien dat dit niet het echte leven is. Of je dat nou in tekst of beeld doet, maakt volgens haar niet uit. “Ik denk dat veel mensen hun foto’s nu ook minder editen. Vroeger ging iedereen met FaceTune alle kanten op.”

Als je af en toe een weekje niks doet, is daar volgens onze Queen of Jetlags ook niks mis mee. “Dat vind ik ook echt een negatieve cultuur op social media. Dat iedereen elkaar een high five geeft als je hard gewerkt hebt en dat je je moet schamen als je niks gedaan hebt. Soms doe ik een week geen flikker en speel ik gewoon sudoku’s elke dag. Ik schaam me daar ook echt niet voor en denk ook gewoon dat dat goed is.”

FHM’s Vrouwen aan de Top wordt je aangeboden door Lexa: Serious Dating, Crazy Love. Schrijf je hier in en scoor die date! 

Podcast luisteren met Noor de Groot

Je luistert de aflevering met Noor de Groot hier op al jouw favoriete podcastkanalen. Verder zullen we elke week een complicatie delen op ons YouTube-kanaal. Welke succesvolle vrouw zou jij wel te gast willen zien in onze podcast? Laat het weten in de comments op Facebook, Instagram of YouTube! Abonneer je dan gelijk even op onze podcast, zodat je niets hoeft te missen.

FHM’s Vrouwen aan de Top is een productie van ILVY. Wil je adverteren of samenwerken, stuur dan een mail naar: [email protected].

Reageer op artikel:
Noor de Groot: “Mijn doel is niet om zoveel mogelijk geld te verdienen in het leven”
Sluiten