Beste whiskey van de wereld komt met iets nieuws

redactie 8 sep 2018 Entertainment

Er gaat niets boven een goede whiskey. Ideaal als afzakkertje na een avondje stappen of gewoon lekker na het avondeten. WhistlePig Rye heeft vandaag een nieuwe Whiskey uitgebracht. In een doodskist nog wel. Gelukkig is het drinken van deze alcoholische vloeistof niet dodelijk. Maak kennis met The Boss Hog V: The Spirit of Mauve.

Veel experts hopen dat deze whiskey net zo goed is al zijn voorganger: De WhistlePig’s Boss Hog IV. The Black Prince zoals deze whisky ook wel heet won tijdens San Francisco World Spirits competition de prijs als beste whiskey van deze aardkloot. Daarvan vanuit gaande zal The Spirit of Mauve vast ook geen bocht zijn.

Het verhaal van de varkentjes

Dit is het vijfde deel uit de pretentieuze whiskey-serie. Met The Spirit of Mauve wordt een van de varkens van WhistlePig meester Distiller Dave Pickerell geëerd. Eerder gebeurde dat ook al met het tweede deel uit de whiskey-serie: The Spirit of Mortimer. Mortimer was trouwens de geliefde van Mauve. Het vijfde deel wordt opgedragen aan Mortimer junior, de zoon van zeg maar. Het varken overleed op Valentijnsdag aan de gevolgen van een gebroken hart. Sad. Vandaar dat de whiskey verpakt is in een doodskist. Gelukkig zit er geen varkentje in. Deze 13-jarige whiskey is afgewerkt in Calvados-vaten ter ere van Mauve’s eeuwige liefde voor appels.

Oma’s appeltaart

Om een lang verhaal kort te maken. The Spirit of Mauve is een elegante whiskey met de smaak van verschillende kruiden en een vleugje appel. De Whiskey meester Dave Pickerell noemde het zijn favoriete whiskey tot nu toe. ‘’Het is net als het drinken van oma’s appeltaart.’’  Nou, maar hopen dat zijn oma een beetje taarten kon bakken.

Wie deze whiskey in huis wil halen moet even flink in de buidel tasten. Voor 499,99 dollar heb jij deze grafkist mét fles in huis.

Whiskey
Foto: WhistlePig Rye Whiskey Foto: WhistlePig
Reageer op artikel:
Beste whiskey van de wereld komt met iets nieuws
Sluiten