Nieuwe trailer First Man geeft je zin in een bak popcorn

redactie 21 sep 2018 Entertainment

Universal heeft een nieuwe trailer gedropt van First Man. De speech van John F. Kennedy onder de beelden van de raketlancering van de Apollo 11 bezorgen ons toch wel een beetje kippenvel. Over een klein maantje- oh sorry maandje- kunnen we het geheel zien op het witte doek. Dat gaat genieten worden. 

First Man is een biografische avonturenfilm over het leven van Louis Armstrong. De eerste man die een stap heeft gezet op de witte spiegelbol. In de jaren 60 sloot Armstrong zich aan bij de NASA waar heel deelnam aan de welbekende Apollo 11 missie. De film is gebaseerd op het boek First Man: The Life of Neil A. Armstrong van James R. Hansen. In 2008 kreeg Universal Pictures de filmrechten. 10 jaar later verschijnt de film in de bioscopen. De schrijfster van het script Nicole Perman heeft zelfs een ontmoeting gehad met de legendarische astronaut voor hij stierf in 2012.

Sterrencast

Misschien heb je de film La La Land wel gezien met Ryan Gosling in de hoofdrol en Damien Chazelle  als regisseur. Dit Oscar-winnende duo werkt opnieuw samen in The First Man.  Ryan kruipt in de huid van Louis Armstrong.  Voor de rest van de film werd een blik met sterrenacteurs opengetrokken: Claire Foy (The Crown), Kyle Chandler (Friday Night Lights) en Corey Stoll (Midnight in Paris).

Kritiek

De film ging op 29 augustus al in première op het filmfestival in Venetie. De langspeler zorgde daar voor aardig wat commotie omdat er in de film geen scène te vinden is van Armstrong die een Amerikaanse vlag plant op de maan. Een aantal Amerikaanse nationalisten hadden het daar een beetje moeilijk mee. Een paar van deze gasten besloten daar dan ook om de film helemaal niet te gaan bekijken. De vlag is overigens wel gewoon zichtbaar in de film, mocht jij een Amerikaanse nationalist zijn.

Vanaf 11 oktober kunnen wij meegaan met maanlanding van Armstrong. Maar dan wel vanuit het rode pluché van een bioscoopstoel. Een stuk comfortabeler nietwaar?

Reageer op artikel:
Nieuwe trailer First Man geeft je zin in een bak popcorn
Sluiten