Japanse miljardair eerste toerist die met SpaceX naar de maan gaat

redactie 18 sep 2018 Entertainment

SpaceX heeft bekend gemaakt wie met de Falcon 9 mee mag naar de maan. Het ruimtevaartbedrijf is deze nieuwe raket nog wel een beetje aan het finetunen. Daar hebben ze nog even de tijd voor, de ruimtereis staat gepland voor 2023. 

Droom die uitkomt

De gelukkige is de Japanse kunstverzamelaar en miljardair Yusaku Maezawa. Bij een conferentie in Los Angeles kondigde Musk aan dat de Japanner de eerste betalende klant is voor een ruimtereis naar de maan. “Ik ben enorm blij dat ik dit nieuws eindelijk met jullie kan delen”, zei Maezawa toen hij op het podium stond. “Ik kan niet geloven dat ik naar de ruimte ga”, voegt ‘ie eraan toe. De miljardair zegt dat deze reis een levenslange droom van hem is.

Een baan om de maan

In 2023 komt zijn droom dan eindelijk uit. Hij zal met SpaceX in een baan om de maan vliegen om vervolgens weer terug te keren naar ons eigen planeetje. Dit tripje zal ongetwijfeld een paar leuke gesprekken opleveren voor de Japanner. ‘Ga je deze zomer nog op vakantie?’ ‘Oh, ja even naar de maan. Niks bijzonders.’

Prijskaartje van de reis

Wat de Japanner aan Musk en z’n bedrijf betaalt voor dit reisje is niet bekend. Waarschijnlijk ligt het wel buiten het vakantiebudget van de meeste mensen. Maar niet getreurd, de steenrijke Japanner mag zes tot acht medepassagiers meenemen. Mocht je Yusaku ergens tegenkomen, kijk ‘m dan even lief aan. Wie weet zit jij dan straks ook wel in de Falcon 9.

Bemande vlucht naar Mars

SpaceX-baas Elon Musk is ook van plan om met dezelfde raket naar Mars te vliegen. In 2022 wil Musk de eerste onbemande vlucht naar Mars organiseren. Vervolgens wil ‘ie het in 2024 voor het eggie doen. Een bemande vlucht dus. Ook bij deze trips wil de zakenman gebruik maken van de Falcon 9, ook wel de Big Falcon Rocket genoemd.

Reageer op artikel:
Japanse miljardair eerste toerist die met SpaceX naar de maan gaat
Sluiten