Audi onthult het indrukwekkende interieur van de Audi e-tron

Redactie 6 jul 2018 Machines

Als je een ding wel aan Audi kunt overlaten, dan is het wel om met een fraai interieur op de proppen te komen. Keer op keer weten ze weer een grandioos design te showen. Als ze dan het nieuwe interieur van de Audi e-tron uit de doeken doen, dan staan wij natuurlijk vooraan om dat te checken.

De aanstaande Audi e-tron is een van de belangrijkste introducties van de afgelopen jaren. Het is immers het startsein van het elektrische gamma dat de komende jaren flink uitgebreid gaat worden. Natuurlijk barst het van de kwaliteit die je mag verwachten van de Duitsers. Retestrak ontwerp, heel veel dikke schermen en een heel vet lichtdesign.

Audi e-tron
Schermpjes in je deur

Camera’s als zijspiegels

Tot zover eigenlijk niks nieuws. Gewoon een nieuwe Audi, maar dan met accu’s in plaats van een ronkende motor. Wat wél nieuw en baanbrekend is, is dat ze de zijspiegels achterwege laten en in plaats daarvan camera’s installeren.

Dat werkt ongeveer zo in de praktijk. Een camera neemt het beeld achter de auto op en projecteert dit vervolgens in een scherm in de deur onder het raam. Als bestuurder kijk je nog altijd naar dezelfde regionen als eerst in de spiegeles, alleen kijk je nu niet een spiegel in maar een scherm. Die camera’s zijn extra handig, omdat ze meerdere posities in kunnen nemen. Daarmee kan de kijkhoek worden vergroot of kan er ingezoomd worden bij diverse snelheden.

Het idee al eerder geshowd in conceptcars, maar de e-tron is daadwerkelijk het eerste productiemodel dat camera’s krijgt in plaats van buitenspiegels. En da’s best wel vet.

Reageer op artikel:
Audi onthult het indrukwekkende interieur van de Audi e-tron
Sluiten