Deze Rezvani tank-SUV heeft ingebouwde rookgordijnen en nachtkijkers en mag gewoon op de weg

Redactie 16 aug 2018 Machines

Deze Rezvani SUV mag je met recht een tank noemen. Hij is niet alleen bestand tegen kogels, er zijn ook nog eens een rookgordijn en nachtkijkers ingebouwd. Je mag er gewoon de straat mee op ook, hoe sick is dat joh. Voor 295.000 dollar tik je zo’n waggie op de kop.

De straatlegale versie wordt wel alleen op bestelling geleverd en wordt in ongeveer 14-24 weken gebouwd. Om wat goodwill te kweken moet je wel effe een aanbetaling van 2000 dollar doen. De ontwikkelaars stellen dat de bepantsering van het voertuig van niveau 7 is, dus vangt het gewoon kogels op. Je zit dus super veilig in deze bak.

We moeten onszelf eigenlijk verbeteren. Eerder noemden we het een SUV, maar volgens de makers is het een XUV (Extreme Utility Vehicle). Bij een noodsituatie gooi je een kortstondig rookgordijn op om ongezien weg te sneaken. Van binnenuit is de wagen ook beschermd door middel van boobytraps als elektrisch geladen deurklinken. Knappe jongen die je auto nog kan meenemen zonder jouw toestemming. Via een microfoon en externe geluidsinstallatie kun je met mensen buiten de auto praten, zonder uit te stappen. Ook tof om mensen mee te pranken.

Onder de motorkap ligt een 500 pk sterke 6,4 liter V8-motor met een mogelijkheid om te upgraden naar de 700 pk sterke 6.2 liter V8 van de Dodge Hellcat. Er is ook nog een Military Edition en die komt geleverd met militaire gasmaskers, onderkoelingspakket, EHBO-kit en sirenes. Zieke bak of niet.

Foto’s: Rezvani.

Reageer op artikel:
Deze Rezvani tank-SUV heeft ingebouwde rookgordijnen en nachtkijkers en mag gewoon op de weg
Sluiten