Cameraman deelt niet eerder verschenen beelden van 9/11

redactie 11 sep 2018 Entertainment

De aanslagen van 9/11 zijn vandaag alweer 17 jaar geleden. Een gebeurtenis die veel mensen bijblijft. Wie herinnert zich niet de beelden op het journaal of van de indrukwekkende documentaires die naderhand verschenen. Voormalig CBS News cameraman Mark LaGanga zal deze dag ook niet zo gauw vergeten. Eind augustus deelde hij zijn camerabeelden in zeer hoge kwaliteit. Inmiddels is het YouTubefilmpje bijna 10 miljoen keer bekeken.

In deze video van 28 minuten zien we onder andere dat hij de WTC 7 toren binnen is gelopen samen met de politie. De ravage is enorm. Later in het filmpje zien we de WTC 1 toren instorten terwijl allerlei mensen zijn kant op komen rennen. Met gevaar voor eigen leven legt hij het vast op camera tot het beeld zwart wordt. De beelden die erna volgen laten de straten van New York in puin zien. De toren is ingestort.

LaGanga legt ook de hulpverleners vast die er alles aan doen om de slachtoffers te helpen. Zwaar indrukwekkend zijn de gesprekken met de overlevenden: ‘’I’m 69, but I can still run”. Indrukwekkende beelden.

Reageer op artikel:
Cameraman deelt niet eerder verschenen beelden van 9/11
Sluiten