Waanzinnig mooie 12K-video van New York is retestrak op ieder beeldscherm

Redactie 22 mei 2018 Entertainment

Tegenwoordig willen we alles alleen maar mooier, beter en lekkerder. Schermen worden groter, de kwaliteit moet hoger en dat is ook heel normaal. De markt gaat ook als een malle, dus de vraag blijft altijd kan het nóg beter? 8K is voor ons nu de max, maar er zijn mensen die daar nog een stapje op voor liggen.

Onze tv-schermen veranderen langzaam maar zeker in 4K-schermen. Helemaal niet erg, toch? Sommigen pixelmonitoren weten zelfs de 8K aan te tikken. Kwaliteit dus zo hoog, dat je bijna de bilharen van Herman den Blijker kunt tellen. Niet bepaald een lekkere gedachte, maar zover zijn we wel. Deze gasten gaan nog een stappie verder en toveren New York om tot 12K. Holy guace!

12K
Deze camera werd gebruikt voor de video

Pixelmonster

Deze beelden zijn toch te ziek voor woorden? Stel je voor, twaalf 4K-televisies bij elkaar. Dat is gelijk aan de kwaliteit die we hier voor onze snufferd gegooid wordt. Eigenlijk bestaan 12K-camera’s nog niet. Camerman Phil Holland wist daar een slim trucje voor. Hij plaatste drie RED 8K camera’s op z’n kant en voila, zie hier het resultaat. Als je nog graag alle specs wilt lezen van dit pixelmonster, kun je zijn blog afstruinen. Geloof ons, als wij zeggen dat het er bruut uitziet, dan is het ook zo.

De video kun je in alle formaten kijken. Doordat ‘ie in zo’n hoge resolutie is geschoten, is ‘ie zelfs in lage kwaliteit ontzettend mooi. Genoeg gekletst, dit is iets wat je gewoon moet zien. Kunnen wij met onze mooie woordjes lang niet tegenop.

Reageer op artikel:
Waanzinnig mooie 12K-video van New York is retestrak op ieder beeldscherm
Sluiten