Drones in verschillende soorten en maten

Redactie 11 sep 2018 Entertainment

Regelmatig zie je bij ons filmjes voorbijkomen met daarin prachtige beelden die gemaakt zijn met een drone. Mocht je je afvragen welke drones daarvoor worden gebruikt bij het maken van dit soort video’s. Daar hebben we antwoord op! Drones zijn er namelijk in verschillende soorten en maten. Wat veel mensen wellicht niet weten is dat je voor een paar tientjes al de trotse eigenaar kan zijn van een drone met camera.

Dergelijke drones beschikken niet over de sterkste accu’s en je kan er ook geen kilometers mee afleggen, maar het zijn wel ideale drones om het vliegen met een drone te oefenen en onder de knie te krijgen. Als het budget het toelaat heb je voor iets meer dan 100 euro al een drone, waarbij de specificaties vrij indrukwekkend zijn. Zo kan je met dergelijke drones live meekijken met wat de camera van de drone ziet en hoef je bijvoorbeeld niet zelf ervoor te zorgen dat de drone weer terug komt vliegen. Aangezien de meeste van dit soort drones beschikken over een Home Return functie, kan je ze met één druk op de knop laten terugvliegen naar het vertrekpunt.

Voor het echt betere werk ben je meestal wel rond de 1000 euro kwijt. Zo heeft het bekendste dronemerk ter wereld, DJI, laatst haar nieuwe vlaggenschip gepresenteerd: de DJI Mavic 2. Met deze drone kan je een paar kilometer afleggen, hij heeft een accu waar je een half uur op kan vliegen, hij kan in 4K filmen en kan vrijwel autonoom vliegen. De drone beschikt namelijk over sensoren, waarbij die zelf obstakels herkent en er vervolgens omheen vliegt.

Doordat de technologie achter de drones ontzettend snel ontwikkelt kan ook de mens inmiddels vervoerd worden door een drone. Het zou dus zomaar kunnen dat je binnenkort boven het IJ in Amsterdam niet alleen minidrones kunt bewonderen, maar ook grotere passagiersdrones.

Reageer op artikel:
Drones in verschillende soorten en maten
Sluiten