Ontwikkelaar onthult, nieuwe A2 Racer in de maak

Het hart van menig milennial zal een slag overslaan van vreugde bij het horen van de naam A2 Racer. Ongeveer 20 jaar geleden was het zo’n beetje hét racespel van Nederland, maar ligt de game inmiddels al sinds 2005 te rusten op het digitale kerkhof. Veel mensen achtte de kans op een comeback van de legendarische game op zo’n beetje nul, tot nu.

Een de oprichters van Davilex, de ontwikkelaar van de beroemde racegame, doet namelijk in een podcast van BNR een boekje open over de toekomstplannen van de gameserie. En hij doet een onthulling waar menig fan erg blij van zal worden.

Aankondiging nieuwe game

De oprichter, wiens naam Rudolf Wolterbeek-Muller luidt, zegt namelijk plannen te hebben voor een nieuwe versie van het spel. “Ik ben bezig om een reprise te maken van A2 Racer, evenals RedCat”, stelt onze Rudolf in de podcast. Dat is even een lekker begin van je week.

Hoewel RedCat natuurlijk ook een legendarische titel is uit de stal van Davilex, zijn we vooral benieuwd naar een nieuwe A2 Racer game. Al is het nog niet helemaal duidelijk wanneer de nieuwe versie uit moet komen: “Nostalgie creëert cycli, kijk maar wat nu zoal terugkeert. Ik heb nog altijd het idee dat ik een goede A2 Racer wil uitbrengen waar ik helemaal tevreden mee ben. Maar ik vertel nog niet wanneer je hier meer over hoort”, vertelt een van de oprichters van het legendarische Nederlandse software- en gamebedrijf.

A2 Racer

Het is alweer een flinke tijd geleden dat de game is uitgekomen, dus we begrijpen dat je niet helemaal helder meer hebt wat A2 Racer nu ook alweer precies was. In de game is het de bedoeling dat je zo snel mogelijk op, jawel, de A2 van Maastricht naar Amsterdam racet. Hoewel je daar in het echt zo’n twee en een half uur over doet, doe je dat met de snelheden in de game zo’n paar minuten over. Ook stond het spel niet bekend om het grote arsenaal aan verschillende supercars, maar vlamde jij gewoon met een Opol Astro of Wolfswagen (beiden geen typefouten) met hoge snelheden over de digitale snelweg.

Benieuwd naar hoe de game vroeger was, of gewoon zin in een trip down memory lane? In het filmpje hieronder worden we nog maar eens meegenomen in misschien wel de meest legendarische videogame van Nederlandse bodem.

Reageer op artikel:
Ontwikkelaar onthult, nieuwe A2 Racer in de maak
Sluiten