Nieuw automerk Byton wil de wereld veroveren met iPhone op wielen

Redactie 27 jul 2018 Machines

Het nieuwe automerk Byton komt met een klapper binnen op de automarkt. Dankzij een combinatie van cheap Chinese, Duits ingenieurschap en knappe koppen uit Sillicon Valley moet hun relatief goedkope ‘iPhone op wielen’  de wereld gaan veroveren.

In principe is Byton een Chinees merk, maar eigenlijk werkt het hele team dat verantwoordelijk is voor de futuristische BMW i8 aan deze wagen mee. Met financiële steun van bedrijven en de Chinese overheid willen ze hun eerste waggie volgend jaar al op de markt brengen. Ze moeten eerst alleen nog even een nieuwe fabriek neerknallen in China.

Byton
Foto: Byton

Europa

Eind volgend jaar moet het dus allemaal beginnen in China, in 2020 is Europa aan de beurt en een jaar later maken ze de wereldverovering compleet door de Amerikaanse markt te bestormen. De wagen is dan leverbaar met één en met twee elektromotoren en heeft een prijskaartje vanaf 37.500 euro. Met de standaard versie haal je 272 pk, terwijl bij het topmodel 476 pk onder de motorkap hebt zitten. Je kunt met de basisuitvoering tot 400 kilometers maken met de elektromotor en bij de duurdere versie komt daar sowieso 120 kilometer bij.

Byton
Foto: Byton

Dashboard

Wat meteen opvalt is het enorme digitale instrumentpaneel op het dashboard dat bijna net zo breed is als de hele auto. Het zijn drie schermen die naadloos aan elkaar zijn gekoppeld en die je naar je eigen wensen kunt instellen. Het is trouwens echt een beetje een iPhone op wielen, hij maakt namelijk gebruik van gezichtsherkenning. Verder wordt ‘ie vol gegooid met de laatste techniek wat betreft climat control en audio-installatie.

Byton
Foto: Byton

Elektrisch

Het dashboard is ook wel echt hetgeen waar ze zich in onderscheiden. Verder volgen ze het gros van de automarkt, door in te spelen op de slimme dingen die staan te gebeuren. Elektrisch en zo autonoom mogelijk rijden. Byton vindt de auto zelf niet zo belangrijk, maar meer de ervaring die de rijder beleeft wat betreft de extra functies. Ze vinden zichzelf geen automerk, maar meer een ‘vervoersconcept’. Een smart device op wielen. Elon Musk, eat your heart out.

Byton
Foto: Byton

Header: Byton.

Reageer op artikel:
Nieuw automerk Byton wil de wereld veroveren met iPhone op wielen
Sluiten