Peepshow Bingo, een naaktstrand en first dates: we keken onze ogen uit op Mysteryland

Afgelopen weekend waren wij aanwezig bij de jubileumeditie van Mysteryland, en jongens, het was een wilde rit. In 1993 vond de eerste editie van het festival plaats en daarmee zijn ze het langstlopende dancefestival ter wereld. Mysteryland, de naam zegt het al, is de koning van onvoorspelbaarheid. Verwacht het onverwachte en dan nog word je verrast. Hoe wij ons bezoek aan Mysteryland het best kunnen omschrijven? Éen grote koortsdroom. 

Lees hier alles over onze meest vermakelijke, innoverende, bizarre en fantastische momenten van afgelopen weekend! Eerst de beelden zien bij de verhalen? Check dan ons Instagram verslag.

Muziek & stages

Natuurlijk kunnen we bij Mysteryland altijd rekenen op waanzinnige eindshows met een overvloed aan vuurwerk, tot in de puntjes gedecoreerde podia en een line-up om van te watertanden. Dit jaar was niet anders. De stages, in totaal 22, zagen er stuk voor stuk betoverend uit. Elke stage had een compleet eigen thema die goed synchroniseerde met het muziekgenre. Twee van onze persoonlijke favorieten zijn de Trance Energy stage: een stage met bewegende lichtelementen in het dak, en de Mainstage waarvan het decor rechtstreeks uit een sprookje geplukt leek te zijn. Hier werd aan het eind van elke avond een indrukwekkende eindshow gegeven met meer vuurwerk dan wij tijdens oud en nieuw hebben gezien. Die 22 stages waren ook wel nodig, want er kwamen 140.000 bezoekers op dit festival af met meer dan 100 verschillende nationaliteiten.

Mysteryland
Foto: Mysteryland

Er waren meer dan 300 (!) artiesten aanwezig, dus je kan wel stellen dat je op elk moment van de dag een top artiest kon treffen. Adam Beyer, GORDO, Hardwell, Alesso, HI-LO, Franky Rizardo, Nala, en Will Atkinson waren onze favorieten afgelopen weekend.

Een nieuwe juweeltje van Mysteryland is de Sofa Sessions stage. Hier kan je neerploffen op een bank en bijkomen van de gekte van de rest van het festival met liedjes van verschillende internationale zangers en zangeressen.

Peepshow Spektakel

Een van de meest verrassende momenten van het weekend was de Peepshow Bingo. Beeld je in: de mysterie van Mysteryland verstrengeld met de glamour van een casino, spanning van bingo en een vleugje sensualiteit van een peepshow. Dit allemaal samengevoegd in een wervelwind van verrassingen.

We lopen de zaal binnen, die gehuld is in rook, en daar begroet een dame met een geitenhoofd en torenhoge hakken je. Alle nieuwsgierige bezoekers worden naar genummerde tafels geleid. Klaar voor de eerste ronde? Sleazy roulette. Het begon plotseling met loeiende alarmbellen die synchroon met onheilspellende muziek luider en sneller worden. De winnende bal valt en acuut stopt de muziek. Dan begint er opera te spelen en binnen enkele seconden worden de gelukkige tafelwinnaars omringd door prachtig geklede vrouwen met sexy moves.

Mysteryland
Foto: Mysteryland

We hebben nauwelijks tijd om bij te komen, want het is tijd voor bingo met de meest eigenaardige prijzen. Zo aanschouwen we een alien met een voorkeur voor hardstyle muziek, die door een travestiet tot een climax wordt gebracht. Een clownduo met een masker waar alleen hun tong naar buiten steekt en als een stel opgewonden tieners over tafels kruipt waardoor de bezoekers niet weten waar ze moeten kijken. Als kers op de taart: een vrouw die binnen komt lopen met meterslange benen die haar ondeugende “puppy’s” ging uitlaten, ofwel vrouwen in metallic gekleurde lingerie met een hondenmasker op. Ondeugend zijn ze zeker. Met een flinke dosis zelfvertrouwen klimt een dame in de paal en de ander doet er wat kunstjes onder. Toen we 15 minuten later weer naar buiten liepen konden we niet anders denken dan: ‘Wat is hier zojuist in hemelsnaam gebeurd?’ In de meest positieve zin.

Mysteryland
Foto: Mysteryland

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Mysteryland (@mysteryland_official)

Naaktstrand

We moesten twee keer knipperen om te begrijpen dat de festivalgangers niet écht poedelnaakt aan het dansen waren, maar eigenlijk ‘naaktpakken’ droegen. Misschien een oefenronde voor toekomstige bezoeken aan nudistencampings? Wat de reden ook was, het was surrealistisch en erg vermakelijk om te zien.

Mysteryland
Foto: Mysteryland

First Dates

Als je een fan bent van First Dates, dan was Mysteryland jouw kans om de ervaring zelf op te doen zonder de ongemakkelijke nationale tv-uitzending. Natuurlijk was Sergio Vyent, de charmante gastheer van First Dates, er ook bij.

Glamping

Glamping, oftewel glamoureus kamperen. Een ervaring die voor ons nieuw was en al onze verwachtingen overtrof. Onze Mystic Lodge leek rechtstreeks uit het Aladdin-sprookje te zijn geplukt, met betoverende Zuid Oosterse invloeden. Elektriciteit, een opgemaakt bed, tuinstoelen, verlichting, een deurslot, alles was aanwezig. We kregen zelfs een Mysteryland badjas cadeau. Toen wij ons ’s ochtends, ietwat brakjes, richting de douches begaven, werden we begroet door een band die covers speelde, waaronder nummers van Anderson Paak. Een perfecte manier om wakker te worden.

Afterparties

Daarnaast hadden wij, samen met de andere 20.000 campingbezoekers, toegang tot de officiële Mysteryland afterparties. Namen als Horse Meat Disco, Mau P en GORDO zorgden ervoor dat we de nachten dansend doorkwamen. En trouwens, voor campingbezoekers begon het festival al één dag eerder op de vrijdag. Dat noemen we een win-win.

Mysteryland
Foto: Mysteryland

De ervaring van een bezoekersperspectief zien? Check dan hier ons Instagram verslag!

Mysteryland
Foto: Mysteryland

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Mysteryland (@mysteryland_official)

Reageer op artikel:
Peepshow Bingo, een naaktstrand en first dates: we keken onze ogen uit op Mysteryland
Sluiten