Q&A met Monica Geuze & Kaj Gorgels over Tempa, tongen en relaties

Aanstaande donderdag gaat het dan eindelijk weer van start: het gloednieuwe seizoen van Temptation Island: Love or Leave. Op het zonovergoten Tulum in Mexico zullen vier stelletjes zichzelf onderwerpen aan de ultieme test. Is hun huidige partner écht de ware of ontdekken ze dat hun hart ergens anders ligt? BFF’s Kaj Gorgels en Monica Geuze zullen ook dit jaar het seizoen presenteren. Wat heeft het nieuwe seizoen voor ons in petto? Hoe is hun kijk op relaties? En wat is hun record tongen op één avond?

Twee weken hebben Monica en Kaj met elkaar vertoeft in Mexico voor de opnames van het nieuwe seizoen en hier willen wij natuurlijk alles over weten.

Jullie zijn beste matties. Hoe is het eigenlijk om met je beste vriend samen te werken?
Monica: Ik vind het het leukste wat er is. Ik heb een droombaan.
Kaj: We hebben heel veel lol. We lachen veel en dan ben je ook nog op een prachtige plek, eigenlijk slaat het allemaal nergens op. We zijn gezegend dat we dit mogen doen.

Monica, wat is het grappigste dat jij Kaj hebt zien doen tijdens de opnames?
Monica: Je had moeten vragen wat ik daarbuiten heb gezien, haha. Nee, het opmerkelijkste vind ik wel dat hij de titel van het programma niet kan uitspreken. Dus als wij presentatietekstjes hebben, moet ik altijd eindigen met ‘dit is Temptation Island: Love or Leave’, omdat hij dat niet kan.
Kaj: Ik zeg ‘Love or Live’. Ik ben gewoon een chauvinistische Rotterdammer, ik gooi er gewoon wat accenten in.

Temptation Island
Foto: Tom Cornelissen

Wat is jullie hoogtepunt van het nieuwe seizoen?
Monica: De nieuwe twist, dat is wel vet.
Kaj: Er zit dus een koppel in, het secret koppel. Zij doen mee als koppel, maar zij mogen de eerste twee dagen in de huizen van de mannen en de vrouwen als verleider meedoen. Zij mengen zich dus tussen de single mannen en single vrouwen, waardoor ze al informatie kunnen inwinnen van ‘hé, met wie stond mijn vriendin de hele tijd te praten?” Het zijn dus eigenlijk twee spionnen en zij keren na twee dagen terug naar de stellen.
Monica: Echte spice.

Wat is jullie favoriete deelnemer van het programma en waarom?
Kaj: Voor mij Mitch.
Monica: Ja ik vond Mitch ook een cutiepie. Hij was gewoon zo open en eerlijk vanaf het begin, en dan steel je gewoon mijn hart. En ik vond zijn vriendin trouwens ook heel leuk.
Kaj: Hij was gewoon heel authentiek en kwetsbaar en hij heeft dingen gezegd waarvan je denkt ‘oei, zou je dat wel moeten zeggen in zo’n programma?’ Dat maakt hem juist zo sterk vind ik. Hij heeft ook een paar hele grappige dingen gezegd, hij heeft mij echt een paar keer enorm laten lachen dat ik even uit mijn rol schoot. Het is ook wel eens fijn dat je tussen het verdriet en drama die je meemaakt in zo’n programma, af en toe ook kunt lachen.

Temptation Island
Foto: Tom Cornelissen

Er zijn in de vorige seizoenen van Temptation Island best wat koppels vreemdgegaan. Wat is het ziekste vreemdgaan verhaal dat jullie ooit hebben gehoord?
Kaj: Jeetje mina, zo veel. Van Jessie met mijn broer vond ik heftig, hahaha. Nee, zottigheid natuurlijk, ik vind de lijpste vreemdgaan verhalen gewoon dingen in familiaire kringen, dus dat een broer vreemdgaat met de vriendin van zijn broer. Niet zozeer dat dat bij mij is gebeurd, maar je hoort de verhalen wel. Ik heb ook wel eens gehoord over een moeder die wat gedaan had met de vriend van haar dochter.
Monica: Ja, dat vind ik sickening.
Kaj: Ja volgens mij is er niks lijpers te bedenken dan dat. Dat je thuiskomt en dat je partner vreemdgaat, is al erg. En dan doe je het licht aan zie je je moeder liggen. Potverdikkeme, wat een wereld man, bleh.

Komen de mannelijke en vrouwelijke verleiders nog met elkaar in contact voor of na Temptation Island?
Monica: Tijdens niet, maar volgens mij erna wel. Zij zoeken elkaar vaak nog op.
Kaj: Maar het wordt wel gescheiden gehouden tijdens het programma.
Monica: Want het zijn allemaal leuke, knappe, jonge mensen die allemaal vrijgezel zijn. Dat gaat natuurlijk gewoon… dat is vragen om problemen.
Kaj: Voor je het weet gaan ze zwanger naar huis, dus je moet wel een beetje oppassen. Je moet je voorstellen, die mensen zitten twee weken in zo’n huis. Als je geen rol van betekenis hebt gespeeld in dat programma, dan zit je je misschien toch soms te vervelen. En dan zit je altijd te fantaseren over die meiden dadelijk in dat hotel. In het verleden konden ze wel eens overlopen en dat liep dan ook altijd vreselijk uit de hand. Daar zijn ze dus mee opgehouden.

Geloven jullie zelf in monogamie?
Kaj: Ik geloof er wel in ja, je moet ervoor kiezen. Dus ik denk dat als je er samen helemaal achterstaat, het goed mogelijk is. Ik denk ook wel dat vorige seizoenen van Temptation Island misschien impliceerde dat iedereen maar vreemdgaat, maar de laatste seizoenen, Love or Leave, daar zie je al veel meer dat er mensen zijn die er wel graag samen uitkomen en niet alleen maar gaan voor verleiding, maar willen trouwen en aan kinderen willen beginnen. Dus als er meer op het spel staat en je geeft om elkaar dan tuurlijk, bestaat monogamie zeker.

Hebben jullie nog mooi advies voor onze lezers over hoe ze het vuurtje warm kunnen houden als zij al lang een relatie hebben?
Monica: Ja, poeh, ik heb nog nooit langer dan drie jaar een relatie gehad dus ik kan ook wel wat tips gebruiken, stuur het artikel naar me door alsjeblieft!
Kaj: Zet een elektrisch dekentje aan.
Monica: Ja, je kan van alles proberen om elkaar te blijven prikkelen, maar ik denk dat het gewoon goed moet zitten. Ik vind dat een relatie echt wel hard werken mag zijn, maar er moet wel een soort van intrinsieke motivatie zijn om met elkaar te willen zijn, en dat het niet te veel moeite kost om voor elkaar te moeten werken zeg maar. Je moet het wel allebei de hele tijd blijven willen.
Ja, dus dat niet alles te redden valt, en dat soms iemand anders beter voor je is.
Monica: Ja, het is niet per se fantastisch om je hele leven lang samen te blijven. Wie heeft gezegd dat dat het enige goede is. Het kan ook leuk zijn om meerdere partners te hebben.

Een stagiair op onze redactie vertelde laatst dat hij ooit op één avond met 34 mensen heeft gezoend. Wat is jullie record?
Monica: Oh, lekker.
Kaj: Zo, die zit niet stil!
Nee, nee het is een drukke jongen.
Monica: Mijn record is vijf op een avond. Vroeger op hockeyfeestjes gingen we altijd wedstrijdjes doen.
Kaj: Ja mijn record ligt ook op de hockeyfeesten, maar ik zou het echt niet weten, ik heb niet geteld. Ik denk dat het ook zoiets is, 5 of 6. Het was wel oprecht op een hockeyfeest. Dat was leuk jongen, riep je gewoon naar iemand ‘hey ben je vrijgezel’.
Monica: Ik vroeg het niet eens. Als ik dacht dat ik kon winnen en ik stond bij de garderobe m’n jas te halen, pakte ik er nog even eentje mee. En hup, dan ging de tong er weer in.
Kaj: En de winnaar die kreeg een gratis rondje, van de groep.

Wij zijn momenteel ook weer heel druk bezig met alle voorbereidingen voor de FHM500 dit jaar. Wie vinden jullie dat er moet winnen dit jaar?
Monica: ik vind Annekee Molenaar altijd waanzinnig knap, die zou voor mij echt op 1 mogen staan.
Kaj: Ja, en die is ook klassiek.
Monica: Ja zij is zo mooi. Laura Benschop vind ik ook heel mooi. Supermooie meid.
Kaj: ik ben het wel met je eens. Annekee, ja. Is ook echt een topwijf.

Het nieuwe seizoen van Temptation Island: Love or Leave 2023 kun je vanaf a.s. donderdag wekelijks kijken op Videoland.

Temptation Island
Foto: Tom Cornelissen
Reageer op artikel:
Q&A met Monica Geuze & Kaj Gorgels over Tempa, tongen en relaties
Sluiten