Matthijs de Ligt gaat per dag een modaal jaarsalaris verdienen

redactie 18 Jul 2019 Entertainment

Eindelijk is de kogel door de kerk: Matthijs de Ligt tekent een vijfjarig contract bij Juventus aka Piemonte Calcio. De transfer van de 19-jarige verdediger hield de gemoederen de afgelopen tijd behoorlijk bezig. Hij leek eerst op weg naar FC Barcelona om daar samen met zijn oud-teamgenootje Frenkie te gaan spelen. Uiteindelijk wint de Italiaanse kampioen de strijd om zijn handtekening en gaan zij De Ligt minimaal 12 miljoen per jaar betalen.

Wat een salaris hé, 12 miljoen per jaar. Daar komen wellicht ook nog eens wat bonussen bij. Hopelijk heeft hij een flinke kampioensbonus afgedwongen, want bij Juventus is de kans om dat te winnen de afgelopen jaren nogal groot. Juve is al acht jaar ongeslagen als kampioen van Italië. Wij zijn vooral benieuwd hoeveel zijn salaris in andere verhoudingen is. De Oude Dame maakt minimaal 75 miljoen euro over naar Ajax en dat doen ze in een periode van vijf jaar.

Salaris

We gaan dus even uit van die 12 miljoen per jaar. Wat is dan zijn salaris in per maand, week, dag, uur, minuut en seconde. Zijn maandsalaris is behoorlijk riant, kan ook niet anders met zo’n bedrag. Hij verdient in een maand rustig een miljoen euro. Moet je voor stellen dat er elke maand zes nullen op je bankrekening worden bijgeschreven.

Per week krijgt hij een salarisstrookje van 230.769 euro, per dag is dat 32.876 euro, per uur komt dat neer op 1369 euro, in een minuut strijkt hij zo’n 23 euro op en elke seconde telt hij 38 eurocent op bij zijn bankrekening. Dit betekent dat hij als hij een nachtje maakt van 8 uur slapen, hij al ruim 10k verdient, dat is toch lekker man.

Mino Raiola

Zaakwaarnemer Mino Raiola slaat ook nog een flinke slag met deze transfer. Hij zou dankzij deze toptransfer zo’n 10,5 miljoen euro op z’n pennyrekening mogen bijschrijven. Raiola staat erom bekend zijn cliënten niet direct te laten betalen, in plaats daarvan bedingt hij een bepaald percentage bij een eventuele transfer. Zo harkte hij ook 20 miljoen euro binnen bij de megatransfer van Paul Pogba. Die ging voor 105 miljoen euro van Juventus naar Manchester United. Puik businessmodel, als je het ons vraagt. Gister vergeleek Mino zijn Golden Boy nog met Zlatan en Pavel Nedved (zie video hieronder).

Ajax

Het contract bij Juventus betekent dus een afscheid bij Ajax. Na een seizoen waarin het kampioenschap werd gewonnen en de halve finale van de Champions League is behaald, is er ook bijna geen mooier moment om van club te wisselen. Ajax grijpt het afscheid aan om, net als bij Frenkie de Jong, een waanzinnige afscheidsvideo te maken. De PR-afdeling van Ajax verdient hiervoor wel weer een applausje. Bij Ajax zijn ze sowieso goed bezig. Sinds de zomer van 2014 hebben zij namelijk een positief transfersaldo van 200 miljoen. FC Porto, Benfica (die echter wel veel moeten afdragen aan derden), AS Monaco en Red Bull Salzburg doen dit beter.

Reageer op artikel:
Matthijs de Ligt gaat per dag een modaal jaarsalaris verdienen
Sluiten