Jarige job Maserati Quattroporte mag zestig kaarsjes uitblazen

Gooi Italiaanse stijl, passie, techniek en vier deuren in een grabbelton en pak per ongeluk alle vier de papiertjes. Heb je zo de formule van de quattroporte te pakken. Het iconische automerk uit Bologna heeft iets bijzonders te vieren. De Quattroporte wordt 60 jaar. Hij stond al vrij hoog in het oldtimer lijstje maar er zijn er weinig die de 60 aan tikken. Van harte, wij nemen jullie mee in de geschiedenis van dit Italiaanse paradepaardje.

De Italiaanse sedan is zeker een van de meest sexy vierdeurs auto’s die wij kennen, pittig lijstje met al die Rolls Royce’s en Mercedes Benz’s.

Maserati Quattroporte

De luxe vierdeurs sedan die voor het eerst onder de mensen te zien was in 1963. De naam doet ‘t m al, Quattroporte klinkt gewoon sexy, dat is de auto ook. Quattroporte betekent ‘vier deuren’ in het Italiaans. Het model staat bekend om de stijl, luxe en het rijgemak alsof je op een wolk zit. Gedurende zijn lange geschiedenis heeft de Quattroporte verschillende versies en designs gehad. Elk barstte van de toenmalige nieuwste technologie. De Quattroporte is vaak uitgerust met krachtige motoren, waaronder V6- en V8-motoren, die indrukwekkende prestaties leveren op de weg.

Drietand fabrikant

Maserati staat natuurlijk bekend om luxe en stijlvolle auto’s, maar hun prestaties op het circuit mogen ook niet ontbreken. In de Formule 1 was Maserati zeer competitief in de jaren ’50. Zo wonnen ze de GP van Italië in 1953 met Juan Manuel Fangio achter het stuur. Maar hier bloedde het spoor niet dood. Fangio, rijdend voor Maserati, staat te boek met een van de ziekste prestaties in de Formule 1 ooit. Hij startte prima maar viel toen terug naar de zestiende plaats na een pitstop. Maar eind goed, al goed, want Maserati kwam ook in 1957 als winnaar uit de race op de beruchte Nürburgring Nordschleife. Tekenende prestatie voor de Italiaanse autofabrikant, veel beter kan je het niet doen.

Ode

De sexy Quattroporte heeft dus iets te vieren, maar wordt het dan niet tijd voor een traktatie van de autogrootheid uit Bologna? We doen ons best om wat scoops rondom een nieuw model met jullie te delen, maar er is simpelweg geen scoop. Online lezen we iets over de Maserati MC20, die in 2023 zou uitkomen, dat plan is in de soep gelopen denken wij, maar goed, het jaar is nog niet voorbij. Wie weet zien wij binnenkort een nieuwe Supercar van de befaamde drietand fabrikant, maar voor nu kunnen we nog effe genieten van de legendarische vierdeurs oftewel de ‘Quattroporte’.

Reageer op artikel:
Jarige job Maserati Quattroporte mag zestig kaarsjes uitblazen
Sluiten